Angajații din Primăria Timișoara cer normă de hrană

138

Cheltuieli în plus pentru Primăria Timișoara, operate de Guvern! Angajații instituției trebuie să beneficieze de normă de hrană, din 1 decembrie, în fiecare lună. Prevederea a fost deja aprobată de Executiv, iar acum personalul din primărie, prin sindicat, își cere drepturile.

La ședința de Consiliu Local Timișoara, de luni, aleșii ar trebui să analizeze solicitarea sindicatului de acordare a drepturilor bănești care reprezintă cuantumul normei de hrană.

”Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizații de hrană la nivelul anual a două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, cu excepția personalului Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază și Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și a personalului poliției locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se stipulează în Legea 153/2017.

În Primăria Timișoara lucrează aproape 600 de oameni care, fiecare, ar urma să primescă 300 de lei în plus la salariu, lunar. Acum, Executivul primăriei caută o sursă de unde să ia banii necesari.

LĂSAȚI UN MESAJ