Angajaţii Consiliului Judeţean Timiş vor fi amprentaţi. Grindeanu vrea control asupra funcţionarilor

405

Încă de la începutul mandatului, noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, a anunţat că vrea să facă curăţenie în instituţie. Şi munca nu este deloc uşoară. De la schimbarea organigramei la înfiinţarea unei direcţii de dezvoltare, Grindeanu vrea şi că ştie când vin sau pleacă funcţionarii din Palatul Administrativ.

Aşa cum este şi la Primăria Timişoara, şi la Consiliul Judeţean Timiş se doreşte a se implemnta un sistem de amprentare pentru angajaţi, spun surse din cadrul consiliului. Însă aparatele nu vor fi singurele care îi vor supraveghea pe funcţionari.

Pentru că uşile instituţiei nu pot fi închise cu sistem de cartelă, aici intrând zilnic zeci de cetăţeni, şi angajaţii ar putea ieşi fără să pună degetul pe scanner. Tocmai de aceea, sistemul va fi corelat cu camerele de filmat instalate deja.

Schimbarea nu va fi una bruscă. Conducerea Consiliului Judeţean Timiş trebuie să ceară acordul Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Apoi, şi angajaţii trebuie să fie de acord cu amprentarea.

O iniţiativă de supravegehere a activităţii angajaţiilor din Consiliul Judeţean Timiş pe timpul programului de lucru de 8 ore a avut şi fostul preşedinte, Titu Bojin. Acesta le-a impus funcţionarilor să obţină bilete de voie pentru a părăsi sediul Palatului Administrativ. Dar sistemul nu a avut succes.

LĂSAȚI UN MESAJ