Angajat al Spitalului Județean din Timișoara, cercetat penal după ce a mers la lucru și a ascuns că soția sa avea COVID-19

    740

    Un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara este cercetat penal după ce a mers la serviciu deşi soţia sa fusese infectată cu SARS-CoV-2, iar ulterior s-a dovedit că şi el era infectat.

    Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a anunţat, marţi, că în acest caz a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi pentru „omisiunea declarării unor informaţii”.

    Plângerea penală a fost depusă chiar de către reprezentanţii spitalului, informează Agerpres. „Un angajat al unităţii, cu ocazia efectuării triajului epidemiologic, a declarat pe propria răspundere că nu a intrat în contact direct cu un caz confirmat COVID-19, deşi cunoştea că anterior soţia sa a fost confirmată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, angajatul unităţii spitaliceşti a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul SARS-CoV-2, existând astfel indicii ale nerespectării măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

    LĂSAȚI UN MESAJ