Andra – „Cel mai bun interpret român” la premiile MTV Europe Music 2016, în Olanda

176

Cântăreața Andra a primit trofeul pentru cel mai bun interpret român la premiile MTV Europe Music 2016, acordat în cadrul ceremoniei care a avut loc duminică în Olanda, iar artistul canadian Justin Bieber a fost marele câștigător al competiției, acesta câștigând trei distincții, devansand-o astfel pe Lady Gaga. Surprizele au fost reprezentate de Adele și Beyonce, care nu au primit nici un trofeu la ediția din acest an a premiilor MTV EMA.

Justin Bieber a câștigat premiul pentru cea mai bună melodie cu piesa ”Sorry”, pentru artistul cu cel mai mare număr de fani și pentru cel mai bun show din Canada.

Excentrica Lady Gaga a fost declarată cea mai bună interpretă feminină, dar și artista cu cel mai bun look.

Beyoncé, care a fost marea câștigătoare la Video Music Awards (VMA), la sfârșitul lunii august, și care a fost nominalizată la cinci categorii la MTV EMA 2016, inclusiv pentru cel mai bun clip video, a fost devansată de trupa The Weeknd, premiată pentru videoclipul melodiei ”Starboy”.

Un alt interpret canadian al serii, Shaw Mendes, în vârstă de 18 ani, i-a ”suflat” distincția compatriotului său Justin Bieber la categoria cel mai bun artist masculin.

Duo-ul american Twenty One Pilots a câștigat două trofee, pentru cel mai bun concert și cel mai bun artist din muzica alternativă.

Grupul punk rock Green Day a primit premiul ”Global Icon” pentru întreaga carieră. Membrii trupei din California au interpretat live cea mai recentă piesă a lor, ”Bang bang”.

Publicul prezent la ceremonia din Amsterdam l-a aclamat și pe DJ-ul olandez Martin Garrix, premiat de două ori, pentru cea mai bună muzică electronică și la categoria ”Best World Stage Performance”.

Distincția pentru cel mai bun artist debutant a ajuns la cântăreața suedeză Zara Larsson.

La alte categorii, grupul american Fifth Harmony a luat premiul pentru cel mai bun artist pop, britanicii de la Coldplay și-au adjudecat distincția pentru cel mai bun artist rock, iar rapperul american Drake a primit trofeul pentru cel mai bun artist hip-hop.

Bruno Mars, cap de afiș alături de Kings of Leon, a deschis ceremonia interpretând ”24K Magic”, o piesă cu accente retro, primul extras al albumului cu același nume, care urmează să fie lansat la 18 noiembrie.

Concepute ca o alternativă la tradiționalele MTV Music Awards, premiile MTV Europe Music Awards rămân în continuare dominate de vedete nord-americane, mai notează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ