18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

Anchetă la Spitalul Județean Arad. Materiale de unică folosință, reutilizate

Consiliul Județean Arad a început o anchetă la Spitalul Clinic Județean de Urgență după ce pacienții au făcut sesizări că au fost refolosite materiale medicale de unică folosință.

„Am adus la cunoștința conducerii spitalului toate aspectele legate de acțiunea de control aflată în derulare, pentru a lua măsurile care se impun, pentru a reglementa situația gestiunilor, comenzilor de materiale sau a documentelor contabile”, a declarat șeful Serviciului Management Spitale din cadrul Consiliului Județean Arad, Mihai Şeran.

Sesizările arată că, începând cu 2 iulie, în Secția de Medicină Internă au fost refolosite perfuzoarele, care sunt de unică folosință. Aceste dispozitive ar fi fost schimbate o dată la câteva zile, chiar şi după şase zile, în cazul unui bolnav. Pacienții, care au atras atenția personalului medical că există riscul contaminării cu stafilococi sau alte infecții intraspitaliceşti prin această practică, au sunat la Consiliul Județean după ce asistenții medicali le-ar fi răspuns că șefa secției a dat dispoziție să fie refolosite perfuzoarele, pentru că nu ar mai exista pe stoc.

Şefa secției Medicină Internă, Simona Borta, a negat că a dat dispoziție de refolosire a perfuzoarelor, arătând că a împrumutat astfel de dispozitive, care lipseau de pe stoc, de la alte secții.

Refolosirea perfuzoarelor a fost reclamată doar de pacienți din Secţia Medicină Internă, care are aproximativ 40 de bolnavi internați.

Sursa: radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Întreruperea furnizării de apă caldă

Pentru remedierea unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară de termoficare a Municipiului Timișoara, suntem nevoiți...

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Citește și :