Anchetă la o școală din vestul ţării, după ce patru eleve au spus că se simt rău, în urma deratizării

127

Suspiciune de intoxicație cu substanțe periculoase, în municipiul Brad, în judeţul Hunedoara, după ce patru eleve s-au simțit rău, în această dimineață, în urma unei deratizări, care s-a efectuat în cursul zilei de vineri. Două dintre ele s-au prezentat la spital, chiar după prima oră de curs, iar celelalte două au mers direct acasă.

„Astăzi, în jurul orei 10:00, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Brad s-au deplasat o unitate de învățământ din localitate, pentru a efectua verificări, cu privire la posibilitatea ca sănătatea elevilor şi a personalului unităţii să fie pusă în pericol, ca urmare a efectuării, în data de 21.02.2020, a unor activităţi de dezinsecţie şi dezinfecţie în incinta unităţii şcolare. În acest caz, poliţiştii s-au sesizat din oficiu (în urma unor informaţii apărute în mediul on-line), iar ca urmare a verificărilor la unitatea şcolară, au constatat faptul că, la prima oră de curs, patru eleve ale unei clase gimnaziale au solicitat dirigintei să fie lăsate să plece acasă, întrucât au afirmat că se simţeau rău” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, citat de ziardehunedoara.ro.

Echipa de cercetare a beneficiat de sprijinul ofiţerilor specialişti ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, din cadrul I.P.J. Hunedoara şi ai I.S.U. Hunedoara, la faţa locului fiind prezenţi inclusiv reprezentanţi ai D.S.V. Hunedoara şi D.S.P. Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ