Anchetă a ITM în cazul muncitorului decedat în zona unui şantier de pe A1

62

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara a început verificări pentru a stabili împrejurările în care o persoană de 64 de ani a decedat din cauza unui arc electric, produs în parcarea unui şantier în care se aflau mai multe utilaje de pe şantierul autostrăzii A1, în localitatea Bejan, de lângă Deva, relatează Agerpres.

„Se efectuează cercetări în cazul evenimentului produs la organizarea de şantier Bejan. Din primele informaţii, nu ar fi vorba despre un accident de muncă, ci de unul care a avut loc în afara programului de lucru”, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Istrate.

Incidentul din parcarea organizării de şantier a avut loc duminică, primele verificări ale poliţiştilor arătând că un tânăr de 30 de ani, angajat al societăţii care lucrează la autostradă, a manevrat un camion al firmei, chiar dacă se afla în timpul liber.

În timpul manevrelor, bena camionului a ajuns sub o linie de înaltă tensiune, moment în care s-a produs un arc electric care l-a afectat pe bărbatul de 64 de ani, aflat lângă autovehicul.

În urma arcului electric, victima a decedat, iar trupul bărbatului a fost preluat şi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, în vederea efectuării necropsiei.

sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ