15.1 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Amuzament și voie bună la ultima premieră a Teatrului „Merlin”

O informație prețioasă pentru iubitorii de teatru și amatorii de o porție de amuzament: la Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” se pregătește a treia premieră a anului, în luna lui Prier, nu degeaba socotită una dintre cele mai prielnice luni ale anului.

Comedia Napoleon era fată, este o farsă născută pentru divertisment de bună calitate, la care se pricepe foarte bine regizorul artistic al spectacolului, domnul Toma Hogea care mărturisește:
Napoleon era fată – este o comedie bulevardieră, o farsă scrisă după ,,regulile” comediei, cu răsturnări de situații și multe încurcături. Acest text, deosebit de ofertant pentru actorii distribuției, este transpus scenic într-o variantă nouă, împrospătată, personajele făcând parte din genenerația/tipologia americanilor de astăzi. O întâlnire amicală între o tânără soție și un prieten de familie afectuos, încinge situația în familia acesteia. Ketty nu vrea să dezvăluie cu cine a ieșit la masa de prânz, fapt pentru care soțul, William, decide să plece într-o îndelungată călătorie de afaceri pentru a se distanța de așa zisa…infidelitate a soției!”
În aceast caz, pentru a-l aduce înapoi, Ketty împreună cu prietenii lor de familie inventează o poveste și „împrumută” un copil, situația, până la final, scăpând de sub control.
Dacă va reuși ea sau nu să deznoade minciunile de care se împresoară și să recâștige dragostea lui William, veți afla venind la spectacolul Teatrului „Merlin”.

Întâlnirea profesională între actori și regizorul Toma Hogea cu care actorii păpușari au creat deja o strânsă legătură, de-a lungul timpului, a adus pe micuța scenă a teatrului o comedie mult dorită, bazată pe actorie de bună calitate. Găsim, în completare, un decor inteligent gândit care maschează în totalitate oglinda scenei, invitându-ne în interiorul modern al casei Harrison dar și costume și machiaje rafinate.
Spectacolul, la bază un entertainment pentru generația tânără, este centrat în jurul unei idei centrale discret sugerată: Are rost minciuna, chiar dacă este pentru o cauză bună?
Evenimentul, sustinut de Consiliul Judetean Timis, va avea avanpremiera joi,18 aprilie 2024, de la ora 18, iar premiera vineri,19 aprilie, de la aceeași oră. Din distribuție fac parte:
Olivera Iovanovici, Robert Copoț, Patricia Gavril, Raul Bastean, Octavia Petrișor, Lucian Matei, Luana Uncruțiu, și Raul Lăzărescu.
Ca de fiecare dată, la finalul spectacolului, colectivul artistic va răspunde la întrebările publicului, adică va avea loc obișnuita secțiune de Q&A (question&answer/întrebări și răspunsuri).

CASETA ARTISTICĂ
NAPOLEON ERA FATĂ

REGIE și ADAPTARE SCENICĂ – TOMA HOGEA
TRADUCERE – SICĂ ALEXANDRESCU
DECOR – ZSOLT FEHERVARI
COSTUME – ALINA LĂȚAN

Distribuția
KETTY HARRISON – OLIVERA IOVANOVICI
WILLIAM HARRISON – ROBERT COPOȚ
MAGGIE SCOTT- PATRICIA  GAVRIL
JIMMY SCOTT – RAUL BASTEAN
ZOE – OCTAVIA PETRIȘOR
HENRY și POLIȚISTUL – LUCIAN MATEI
MAUD – LUANA UNCRUȚIU
MISS PETICKTON – RAUL LĂZĂRESCU
Vârsta recomandată: 13+
Durata spectacolului: 2 h

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un cioban din Timiș s-a sinucis, bând soluție de deparazitare pentru oi

Un bărbat din Timiș s-a sinucis bând soluție pentru oi. Apropiații săi spun că, înainte de a recurge la acest gest necugetat, el și-a...

FOTO | Zeci de șoferi, buni de plată pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap

Zeci de timișoreni s-au ales cu mașinile ridicate pentru că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Ei s-au les și cu amenzi. În...

Citește și :