Amenzi uriașe la Timișoara pentru cei care nu-și cosesc terenurile

183

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului efectuează în continuare verificări referitoare la modul în care proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Timisoara respectă legislația privind la îngrijirea acestora, salubrizarea și cosirea vegetației, în condițiile în care se apropie perioada în care plante alergene precum ambrozia încep să producă efecte asupra stării de sănătate a populației.

Astfel, în ultimele două săptămâni, 22 de proprietari de terenuri din zone precum Calea Șagului, str. J. Schwicker, Tristan Tzara, Lalelelor, Albăstrelelor, Letea, Romulus, Calea Torontalului, Ardealului au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 55.000 lei deoarece nu au cosit vegetația și buruienile care au crescut din abundență.

Poliția Locală continuă să monitorizeze situația terenurilor de pe raza municipiului Timișoara, luând măsurile legale de sancționare conform HCL 371/2007 modificată, iar amenzile sunt maxime de 2500 lei pentru cei care nu se conformează și nu i-au măsurile de salubrizare a proprietăților lor și de cosire a ierbii și buruienilor crescute.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția proprietarilor de terenuri să-și îngrijească proprietățile deoarece, potrivit HCL 371/2007, proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală. Verificările continuă și în perioada următoare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ