Amendă pentru mai multe nereguli la un cămin de bătrâni din Arad. Vârstnicii, „trataţi cu dispreţ şi indiferenţă crasă” VIDEO

68

Direcţia de Sănătate Publică Arad a aplicat o amendă de 25.000 de lei unui cămin de bătrâni din localitatea Căprioara, unde ar fi fost descoperite mai multe nereguli, între care unele ţin de igienă, în timp ce senatorul Eusebiu Pistru susţine că aici beneficiarii sunt ‘maltrataţi’.

„Amenda este maximă permisă în această situaţie, pentru că la acest cămin exista un plan de conformare de la un control anterior, dar care nu a fost pus în aplicare. De această dată, au fost găsite o serie de nereguli, dar cele mai importante ţin de igienă, lipsa planurilor de îngrijiri la pacienţi, fişe de îngrijiri nesemnate şi neparafate sau grupuri sanitare cu probleme”, a spus Timiş. El a adăugat că a dispus ca acest cămin să fie verificat din două în două săptămâni.

Senatorul PSD Eusebiu Pistru a postat, pe contul său de Facebook, o serie de acuzaţii cu privire la modul în care sunt îngrijiţi bătrânii la Căprioara. El a postat şi un filmuleţ care redă o discuţie cu două angajate ale căminului, care lansează acuzaţiile.

„Nu credeam că în anul 2021 voi vedea asemenea imagini dezolante, şi cred că e puţin spus, într-un cămin de bătrâni din judeţul Arad. Se pare că noi nu avem cămine de bătrâni, ci mai degrabă pensiuni terminale pentru vârstnicii care nu au niciun ajutor. Am rămas fără cuvinte şi cu o mare dezamăgire în suflet după ce am văzut imagini şi înregistrări video care mi-au fost trimise de oamenii cărora le pasă de ceea ce întâmplă la căminul de bătrâni din localitatea Căprioara”, a scris senatorul.

El acuză că bătrânii sunt „trataţi cu dispreţ şi indiferenţă crasă”. „Aş putea spune fără să greşesc că sunt chiar maltrataţi, supuşi unor chinuri groaznice, atât de către conducerea centrului, cât şi de către unii dintre angajaţi”, afirmă Pistru.

În postarea parlamentarului arădean se mai susţine că bătrânii trăiesc în cămin ‘fără îngrijire medicală de specialitate şi fără condiţii minime de igienă, cu un dispreţ şi o atitudine de indiferenţă din partea celor care îl administrează’, iar acest centru ‘scurtează viaţa’ bătrânilor.

Contactată de agerpres.ro, reprezentanta Asociaţiei Erga Omnes, Mirela Coseri, a negat acuzaţiile. Ea spune că două angajate au lansat acuzaţii pentru că au fost avertizate după ce nu şi-ar fi îndeplinit sarcinile de serviciu.

Video-ul postat de senatorul arădean, pot fi vizionate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ