Ambrozia pune stăpânire pe Timișoara. Ce acțiuni întreprind autoritățile

174

Luna august este critică pentru cei alergici la ambrozie. Terenurile neîngrijite din Timișoara și din preajma orașului au favorizat dezvoltarea plantei. Aceasta le provoacă mari neplăceri celor alergici. O problemă este că planta crește pe terenuri private, acolo unde angajații Primăriei Timișoara nu pot pătrunde pentru a o eradica. Tot ce rămâne de făcut este amendarea proprietarilor.

În ultima lună, 45 de persoane au fost sancționate pentru că nu au tăiat planta, iar valoarea totală a amenzilor se ridică la 56.500 de lei. Identificarea și amendarea proprietarilor de terenuri este încă un process greoi și, de multe ori, aceștia scapă de amenzi.

”Numărul constatărilor de astfel de terenuri este mult mai mare, dar identificarea proprietarilor de terenuri trece printr-o procedură care necesită timp, fiind efectuate verificări la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, motiv pentru care perioada de la depistarea terenului și până la luarea măsurilor de sancționare poate fi mai mai mare, cu atât mai mult cu cât sunt și situații în care proprietarii sunt plecați din Timișoara și locuiesc în alte orașe sau în alte țări”, transmite Poliția Locală.

De asemenea, au mai fost reverificate și cimitirele din oraș unde, de asemenea, au fost constatate nereguli de acest gen, fiind aplicate sancțiuni de 5.000 de lei în Calea Șagului și Rusu Șirianu, după ce luna trecută administratorii cimitirelor Calea Șagului și Stuparilor au fost, de asemenea, sancționați pentru neîngrijirea terenurilor și necosirea buruienilor.

Primarul Timișoarei susținea, la începutul lunii mai, că a găsit soluția pentru combaterea ambroziei. Nicolae Robu anunța că vrea să înființeze un consorțiu de acțiune din care să facă parte toate comunele din zona metropolitană Timișoara. Mai exact, Timișoara și toate comunele din jur își vor uni eforturile pentru a combate planta care îi deranjează tot mai mult pe timișoreni. Astfel, toți primarii ar acționa în același timp și si-ar coordona activitățile de tăiere a ambroziei.

„Degeaba tai într-una loc și apoi, când bate vântul, aduce sporii din locul învecinat unde nu s-a tăiat”, a explicat atunci primarul. Au trecut însă 4 luni de la afirmația edilului și nu s-a făcut niciun pas în acest sens, iar ambrozia îi afectează pe tot mai mulți timișoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ