Ambasadorul Canadei în România, E.S. Kevin Hamilton, în vizită la Timișoara FOTO-VIDEO

125

Vineri dimineață, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit o întâlnire deosebită cu un oaspete de peste ocean. Ambasadorul Canadei în România, E.S. Kevin Hamilton, a avut o întâlnire cu Florica Chiriță, Președintele Executiv al CCIAT.

Scopul principal al întrevederii cu conducerea Camerei de Comerț a fost acela de identificare a oportunităților de colaborare și de afaceri bilaterale, în contextul prezenței la Timișoara a înaltului diplomat cu ocazia evenimentului de prezentare a Acordului Economic și Comercial Cuprinzator între Uniunea Europeană și Canada – CETA, care a avut loc tot în cursul zilei de vineri, între orele 10.30-12.30, în spațiul Cowork Timișoara – The Garden.

La eveniment, Excelenţa Sa a ţinut un scurt discurs despre CETA, urmat și de o prezentare a beneficiilor şi oportunităţilor generate de semnarea Acordului Economic şi Comercial Cuprinzător dintre Uniunea Europeană şi Canada, susţinută de Raluca Tudor-Petcu, Expert Comercial ȋn cadrul Ambasadei Canadei în România.

Agenții economici membrii ai Camerei care au ținut să asiste la discuții au avut parte de participare gratuită.

E.S. Kevin Hamilton a făcut cu acest prilej și o succintă declarație de presă în care s-a arătat deosebit de optimist privind posibilitățile de colaborare economică transatlantică. Dar relațiile comerciale sunt doar o componentă a tot ceea ce poate oferi o bună conlucrare între cele două țări.

Dânsul a confirmat potențialul deosebit a județului nostru care deține cel mai mare bazin agricol al țării, dar și un vârf de lance al tehnologiilor de înalt nivel. La fel de important este și faptul că ne aflăm în proximitatea frontierelor cu Ungaria și Serbia.

Canada, ca partener economic este interesată și  de comerțul direct cu bunuri de consum. Dar principalul lor interes este cel al serviciilor cum ar fi cele de comerț indirect, industria informatică, financiară și bancară.

LĂSAȚI UN MESAJ