Ambasadorul Austriei, la Timișoara. Se pun bazele unei noi colaborări

242
Ambasadorul Austriei la București, Excelența Sa Isabel Rauscher, însoțită de consulul Austriei la Timișoara, Vasile Onofrei, a făcut prima vizită în capitala Banatului. Aceasta a fost primită la Palatul Administrativ de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, și subprefectul Daniel Cristian Franțescu.
“Vă aflați într-una din zonele preferate de investitori, deoarece aici potențialii investitori găsesc un mediu propice pentru dezvoltarea unor afaceri profitabile. În acest sens, aș dori să menționez faptul că firmele cu capital austriac ocupă locul 3 ca număr de companii străine în județul nostru și locul 6 după valoarea capitalului social subscris. Trebuie să amintim aici rolul și activitatea de peste 10 ani a Eco Plus International, care oferă consultanță de succes în afaceri româno-austriece. De asemenea, prezența investitorilor străini se datorează și faptului că, de-a lungul anilor, Timișul a dezvoltat și relații de colaborare cu numeroase regiuni străine, care au impulsionat crearea altor legături în arii diverse: business, cultură, schimburi bilaterale”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

De altfel, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre semnarea unui acord de parteneriat între Timiș și regiunea Austria Inferioară, între care în prezent există o declarație de intenție privind cooperarea bilaterală.
Aflată într-o primă vizită în județul Timiș, Excelența Sa Isabel Rauscher a menționat dorința Ambasadei de a sprijini dezvoltarea de investiții, dar și de cooperări în alte domenii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ