Am intrat în Anul Maimuţei de Foc. Maeştrii Feng Shui prevăd 12 luni de turbulenţe. Cine va avea de câştigat?

169

Planeta va fi supusă timp de 12 luni unor numeroase turbulențe politice și financiare, din cauza caracterului răutăcios și imprevizibil al maimuței, care domină calendarul lunar chinez, conform predicțiilor făcute de maeștrii feng shui din Hong Kong.

Noul an lunar chinez, care a început la 8 februarie, poate fi chiar incendiar, deoarece maimuța poate fi asociată pentru prima oară după 60 de ani focului, sunt de părere specialiștii în domeniu, care văd totuși oportunități pentru inovatori și pentru femei.

Maimuța este asociată tradițional metalului, sinonim cu duritatea, în timp ce focul reprezintă soarele, potrivit lui Alion Yeo, maestru feng shui reputat din fosta colonie britanică. „Când cele două elemente (maimuță și foc) sunt asociate, temperatura crește foarte mult. Trebuie să ne așteptăm la numeroase dispute și la boli”, a explicat el. „Putem chiar asimila metalul și focul cu rachetele sau gloanțele”, a subliniat expertul.

Arta feng shui — care înseamnă vânt și apă — are o mare influență în numeroase țări din Asia. Locuitorii urmează aceste principii pentru a-și aranja locuința sau biroul și pentru a lua decizii, în speranța de a-și crește bunăstarea, norocul și averea. Se bazează pe filosofia străveche ce consideră că evenimentele sunt produsul unui echilibru subtil între cele cinci elemente care formează universul: metal, lemn, apă, foc și pământ.

Potrivit doamnei Thierry Chow, clarvăzătoare din Hong Kong, evenimentele care vor veni ar putea fi dramatice din cauza Maimuței de fier. „Focul este elementul dominant. Când focul se combină cu maimuța, balanța se înclină, iar semnul devine imprevizibil. Se vor întâmpla multe lucruri neprevăzute”, a spus ea.

Ultima maimuță de foc a fost în 1956, când Franța și Marea Britanie au debarcat în Egipt în timpul crizei Canalului Suez, considerată de istorici ca anunțând sfârșitul Imperiului britanic. Deși maimuța riscă să aducă instabilitate, ea ar putea anunța și o perioadă de inovații de prim ordin, consideră Thierry Chow. Tehnologia aparține într-adevăr efectului „foc”. „Ar putea exista progrese majore în domeniul energiei solare și tehnologiilor legate de internet”, potrivit ei.

Calendarul lunar chinez se desfășoară pe un ciclu de 12 luni atribuit fiecărui animal. Maimuța îi succede astfel caprei, care i-a urmat cocoșului. În barometrul său ‘feng shui’ anual oarecum ironic, CLSA, una din principalele case de brokeraj din Asia, prognozează un an plin de „volatilitate” pentru piețele financiare. „Vor fi multe suișuri și coborâșuri. Maimuța este o ființă vicleană și imprevizibilă”, a spus Cherry Ma, reprezentat feng shui al cabinetului. „Vor fi fluctuații, dar și oportunității pentru cei care vor ști să profite”, a explicat el.

Investitorii sunt atenționați: februarie și august vor fi lunile cele mai grele, deoarece vor intra în coliziune cu divinitatea tutelară ‘Tai Sui’, conform ciclului tradițional chinez de 60 de ani. „Vor exista multe transferuri de bogății (…) Se vor pierde bani”, spune expertul. Nu va pierde însă toată lumea: femeile ar trebui să fie principalele beneficiare deoarece aparțin elementului „foc”.

Thierry Chow prevede succesul noii președinte taiwaneze, Tsai Ing-wen, care pe deasupra este născută în 1956, precedentul an al maimuței de foc. „Femeile sunt compatibile cu apa. De unde își vor trage puterea. Ele vor putea urca pe scenă, să fie promovate”, potrivit clarvăzătoarei. Acest an ar putea fi problematic pentru Donald Trump, candidat la alegerile primare republicane în cursa pentru Casa Albă și acuzat de sexism. În schimb, o femeie, Hillary Clinton, este menită să câștige alegerile primare democrate.

Pentru SUA, predicția este că Soarele va fi înghițit de Lună (…). Soarele reprezintă bărbații iar luna femeile, spune Yeo. ‘Un Soare care este înghițit de Lună înseamnă că femeile vor domina și vor câștiga”, conchide expertul în feng shui.

Cum va fi anul 2016 pentru fiecare zodie în parte

Fiecare an chinezesc este numit după un animal (şobolan, bou, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, oaie, maimuţă, cocoş, câine şi porc). 2016 este văzut în astrologia chineză ca un an al evoluţiei, întrucât Maimuţa de Foc, sub al cărui semn ne vom afla până în 27 ianuarie 2017, este o zodie ce stimulează creativitatea, punând în prim-plan calităţile tuturor nativilor.

În funcţie de anul în care suntem născuţi, Maimuţa de Foc ne influenţează diferit. Iată cum:

Şobolanul în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Şobolan : 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Nativii acestui semn vor avea parte de o perioadă plină de oportunităţi şi, după mult timp, lucrurile încep să se dezgheţe şi pentru ei. Cu toate acestea, pericolul anumitor excese din trecut pândeşte, aşa că nu ar strica o evaluare amănunţită a stării personale şi a sănătăţii. Lucrurile merg bine pe plan profesional, asta pentru că cei născuţi sub semnul Şobolanului reuşesc să găsească soluţii acolo unde alţii nu reuşesc.

Bivolul în anul Maimuţei

Ani de naştere pentru zodia Bivolului : 1901, 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Cei născuţi în anul Boului vor avea parte de un 2016 favorabil pe toate planurile. Tot ce trebuie să facă aceşti nativi pentru a rupe ghinionul din viaţa lor este să treacă de la starea de pasivitate la cea de acţiune. După atâtea eforturi depuse în ultima perioadă, mai ales la locul de muncă, a sosit timpul să culeagă roadele, fapt ce se regăseşte şi în plan financiar. Anul Maimuţei de Foc vine cu o stimulare şi mai mare a creativităţii pentru care sunt renumiţi cei născuţi sub semnul Boului, astfel că faima mult visată este pe cale să se transforme în realitate.

Tigrul în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Tigrului : 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Anul Maimuţei de Foc vine cu o serie de provocări pentru toţi cei născuţi sub semnul Tigrului, astfel că aceşti nativi vor fi nevoiţi să depună un efort mai mare pentru a-şi atinge obiectivele în perioada următoare. Tigrul este văzut ca un animal agil, ce se adaptează din mers, aşa că cei aflaţi sub acest semn nu ar trebui să aibă prea mult de suferit. Singurul domeniu afectat ar putea fi cel financiar, mai ales acolo unde nu exista o evidenţă clară a bugetului, motiv pentru care puţin mai multă atenţie la cum sunt cheltuiţi banii nu ar strica.

Iepurele în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Iepurelui : 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Iepurele va întâmpina dificultăţi în 2016, în special legate de adaptare la ritmul evenimentelor. Pentru a obţine rezultatele mult visate, acesta va avea nevoie de cât mai multă linişte şi ambiţie, mai ales că perioada următoare se anunţă a fi una intensă, mai ales pe plan profesional. Va fi un moment al recunoaşterii la locul de muncă pentru cei cu experienţă, iar pentru începători va fi o perioadă oportună pentru a arăta de ce sunt în stare. Din cauza agitaţiei este posibil ca cel născut sub acest semn să întâmpine unele probleme de sănătate, cauzate de stres, aşa că nu ar trebui să uite de odihnă.

Dragonul în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Dragon : 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Cei născuţi sub semnul Dragonului vor avea parte de o perioadă excelentă, însă pentru asta vor fi nevoiţi să muncească din greu şi să renunţe la nehotărârea pentru care sunt renumiţi. Sociabili şi foarte loiali, aceşti nativi au şanse mari la o promovare în acest an, asta pentru că inspiră încredere superiorilor cu rezultatele şi caracterul lor. Pentru cei care nu şi-au găsit încă jumătatea, şansele le surâd în perioada următoare, astfel că în scurt timp nu vor mai singuri.

Şarpele în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Şarpelui : 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Oportunităţile pe plan profesional vor domina acest an pentru cei născuţi în anul Şarpelui, dintre care cele mai însemnate vor apărea în viaţa lor în perioada sezonului cald. Chiar dacă apar sarcini suplimentare faţă de cele din trecut, spiritul de observaţia şi capacitatea lor de a acţiona în timp util le vor aduce recunoaştere din partea colegilor şi a superiorilor. Pentru a face faţă cu brio tuturor provocărilor, nativii acestui semn nu trebuie să uite să îşi dedice timp şi pentru odihnă. Dacă pe plan profesional lucrurile stau cum nu se poate mai bine, pe plan sentimental acestea nu sunt tocmai roz, mai ales din cauza lipsei de timp liber.

Calul în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Calului : 1918, 1939, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Cei născuţi în anul Calului reuşesc să se mobilizeze într-un mod extraordinar pentru a-şi duce planurile la bun sfârşit, chiar dacă pe parcurs este posibil să apară unele obstacole. Singurii care se pot pune între dorinţe şi realizări sunt chiar ei, asta din cauza grabei cu care tind să facă unele lucruri. Hotărârea, mână în mână cu atenţia la detalii va reprezenta pentru ei cheia succesului în anul Maimuţei de Foc. Familia îi va motiva să fie cât mai atenţi la ceea ce vor să facă, cu atât mai mult cu cât va fi vorba şi despre asigurarea viitorului din punct de vedere financiar.

Oaia în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Oii : 1907, 1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Anul Maimuţei vine cu o serie de provocări pentru aceşti nativi dar şi cu multe roade semnificative. Cei care un plan bine pus la punct nu ar trebui să îşi facă griji, căci pentru ei succesul este garantat. Va fi însă nevoie de mai multă dăruire din partea celor care pun reuşitele pe seama norocului, mai ales acum, când viaţa profesională se anunţă a fi una solicitantă. Anul Maimuţei de Foc vine şi cu o mulţime de activităţi de grup, astfel că viaţa socială va atinge punctul culminant în viitorul apropiat.

Maimuţa în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Maimuţei : 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992 , 2004, 2016

Este lesne de înţeles faptul că aceşti nativi vor fi cei mai avantajaţi în perioada ce urmează, căci va fi un an cu oportunităţi multiple pentru cei născuţi în anul Maimuţei. De fapt, tot ce va trebui să facă un astfel de nativ este să fie activ şi cu urechile ciulite pentru a avea parte de reuşite pe toate planurile. Şansele de a avansa în carieră le surâd, iar asta va veni la pachet şi cu o creştere salarială, fapt ce va asigura bunăstarea şi liniştea familiei. Plini de vitalitate, cei aflaţi sub semnul Maimuţei au toate şansele de a-şi schimba total viaţa în acest an.

Cocoşul în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Cocoşului : 1909, 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Anul Maimuţei va fi unul bogat în evenimente şi oportunităţi pentru cei născuţi sub acest semn, mai ales pe plan profesional, unde provocările se ţin lanţ. Dacă vor miza pe experienţă, aceşti nativi vor avea parte numai de laude din partea superiorilor şi, bineînţeles, vor fi recompensaţi pe măsură. Cu toate că nu se pot plânge de faptul că nu are suficient timp liber la dispoziţie, cei dragi le vor reproşa că nu petrec suficient timp alături de ei, preferând mai degrabă să stea în faţa televizorului sau a calculatorului. Nu ar trebui neglijată familia, întrucât ea reprezintă suportul emoţional de care vor avea nevoie pentru a depăşi provocările viitoare.

Câinele în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Câinelui : 1910, 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

Cel mai favorizat plan pentru cei născuţi în anul Câinelui este cel profesional. Dinamismul lor îi face să obţină rezultate într-un timp foarte scurt, iar superiorii lor încep să conştientizeze tot mai mult acest lucru. Anul Maimuţei vine şi cu o mulţime de posibilităţi materiale pentru cei aflaţi sub semnul Câinelui şi se pare că banii devin tot mai uşor de câştigat pentru aceştia, lucru ce se reflectă şi în activităţile mondene şi sociale. Vor avea astfel ocazia să meargă prin diverse locuri exotice şi să viziteze locuri pe care le-au văzut până acum doar în fotografiile prietenilor.

Porcul în anul Maimuţei 2016

Ani de naştere pentru zodia Porcului : 1911, 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983 , 1995

Anul Maimuţei le aduce celor născuţi sub semnul Porcului ceea ce căutau de mult timp: creativitate. Astfel, vor reuşi să desfăşoare diverse lucruri într-un mod mult mai rapid, reuşind să se pună în valoare mult mai bine faţă de cum o făceau până acum. După cum era de aşteptat, aceşti nativi vor avea parte şi de schimbări pe plan financiar, iar norocul pare că le surâde din nou. Singurul lucru de care ar trebui să aibă grijă este relaţia cu cei apropiaţi, întrucât în perioada următoare este posibil să se concentreze prea mult la ce au de făcut şi mai puţin la cei din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ