„Alungat din țara mea”! Chiriaşii ANL au organizat un protest inedit – FOTO

422

Protest cu totul special organizat, astăzi, între orele 17.30 și 18.30, în fața celor cinci blocuri ANL de pe strada Miloia din Timișoara pe care municipalitatea nu reușește să le intabuleze și, astfel, chiriașii nu le pot cumpăra. Pentru a-și arăta nemulțumirea asupra faptului că, de doi ani, plătesc chirii fabuloase pentru locuințele din blocurile ANL, în loc să plătească rata la bancă pentru aceste imobile, zeci de chiriași au organizat un protest-petrecere.

Acțiunea a fost una autorizată și a avut tema „Alungat din țara mea”. Astfel, chiriașii ANL, împreună cu familiile lor, și-au spus of-ul într-un mod original, sub forma unui party la care au fost organizate workshop-uri pentru copii, dar și o loterie a vizelor. Pentru că a fost un protest-petrecere, nu au lipsit baloanele colorate, muzica dată la maxim, iar pe pereții celor cinci blocuri au fost lipite o mulțime de afișe.

„Bine ați venit la blocurile care nu există”, „Noi cu familiile, funcționarii cu vilele”, „Vrem dreptate”, „Timpul trece, leafa merge, chiriașul plătește”, „Așteptând intabularea…ne apucă pensionarea” sau „Comemorăm neintabularea” – acestea au fost doar câteva dintre mesajele care au stat scrise pe afișele și tricourile protestatarilor.

Nu putem să cumpărăm apartamentele din cauza indolenței celor din administrația locală. Am avut înțelegere în urmă cu doi ani, când ni s-a promis că în cel mai scurt timp problema noastră va fi rezolvată, dar am ajuns la concluzia că etapele sunt exact așa cum erau în urmă cu doi ani: nu putem cumpăra apartamentele. Mai mult, după ce am depășit vârsta de 35 de ani, chiriile ne-au fost umflate. La început, chiria a fost pentru un apartament cu două camere 57 de lei, apoi, după ce am depășit vârsta de 35 de ani, plătim 660 lei pe același apartament. În momentul de față chiar nu mai putem„, a declarat Carla Coradini Velicevici, unul dintre chiriașii nemulțumiți.

Săptămâna viitoare, chiriașii ANL din blocurile neintabulate vor da Primăria Timișoara în judecată. Aceștia speră că problema va fi rezolvată și vor putea cumpăra apartamentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.