Alin Nica vrea o ședință extraordinară a CJSU Timiș, după uciderea unui migrant, ieri, la Timișoara

73
Preşedintele Consiliului Județean Timiş, Alin Nica, propune organizarea unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urma crimei care a avut loc ieri în Timişoara. Nica își dorește astfel luarea unor măsuri care să preîntâmpine astfel de evenimente în viitor.
„Un eveniment tulburător a avut loc în Timișoara. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele dar nu putem să nu îi spunem pe nume: o crimă oribilă a avut loc în Timișoara. Pe stradă, de data aceasta între migranți. Gestionarea transfugilor este o temă extrem de importantă la a cărei soluționare trebuie să contribuie toate instituțiile, cu respectarea atribuțiilor care le revin. Voi propune o ședință extraordinară a CJSU Timiș cu scopul de a identifica pașii necesari pentru păstrarea ordinii publice.
Dincolo de prevederile legale și de moralitate, migranții au nevoie de toată atenția instituțiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranță în comunitate. Nu ne putem preface că acești oameni nu există. Haideți să nu ne pierdem umanitatea și să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecția lor cât și pentru protecția familiilor noastre. Salut inițiativele locale prin care mai mulți voluntari fac demersuri pentru a obține îmbrăcăminte, încălțăminte și o masă caldă pentru transfugi și mă bazez pe reacția instituțiilor locale și județene în vederea remedierii de urgență a situației migranților”, a notat Nica, pe pagina de Facebook.
Vă reamintim, un bărbat a murit și un altul a fost rănit după ce două grupuri de migranți s-au încăierat în zona Gării de Nordt. În urma conflictului spontan, un bărbat a fost înjunghiat și a decedat ulterior, iar un altul a fost grav rănit. Făptașii sunt căutați de polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ