15.4 C
Timișoara
joi 28 septembrie 2023

Alin Nica, la un pas de a fi revocat din postura de membru al Consiliului Național de Integritate al ANI

AdministrațieAlin Nica, la un pas de a fi revocat din postura de...

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat la finalul lunii ianuarie că a sesizat Parchetul cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ și PNL Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. Infracţiunile ar fi fost comise când era primar în Dudeştii Noi.

Ca urma a acestui fapt au fost demarate, la solicitarea președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, procedurile de revocare a lui Alin Nica din funcția de membru în Consiliul ANI în care fusese numit de Senat și de Uniunea Națională a Consiliilor Județene.

Dorind să se justifice în privința gravelor acuzații care i se aduc de către instituțiile statului, Alin Nica a jignit extrem de grav atât cetățenii, cât ai ales inspectorii de integritate ai ANI într-o declarație de presă de joi, așa cum puteți citi AICI.

După un prim blocaj demascat de senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, realizat săptămâna trecută de parlamentarii PNL în frunte cu ministrul Justiției, Alina Gorghiu, membrii Comisiei Juridice din Senat au avizat astăzi revocarea lui Alin Nica din funcția de membru al Consiliul Național de Integritate al Agenției Naționale de Integritate.

Potrivit informațiilor primite de redacția noastră, Comisia Juridică din Senat va sesiza plenul camerei superioare a parlamentului cu propunerea de revocare din funcție a lui Alin Nica.

Acest lucru s-ar putea întâmpla chiar mâine, miercuri, când senatorii se întâlnesc în ședința de plen și ar putea vota revocarea șefului PNL Timiș, Alin Nica, din Consiliul Național de Integritate al ANI.

Reamintim că atât USR Timiș, cât și PSD Timiș au avut o reacție extrem de fermă în privința necesității ca Alin Nica să fie revocat din funcția respectivă având în vedere că este acuzat chiar de ANI în trei dosare penale.

Pe de altă parte, PNL sau PNL Timiș nu au avut nicio reacție oficială la acuzațiile care îl privesc pe Alin Nica, și nu s-au delimitat de posibila încălcare gravă a legii de către acesta având în vedere că exercită și funcția de vicepriședinte al PNL.

Alte subiecte :

Alertă de incendiu la Spitalul de Copii Louis Țurcanu! Din fericire, nu s-au înregistrat victime

Managerul Spitalului Clinic de urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, doctorul Adam Ovidiu, a informat că n-a fost vorba despre o flacără deschisă...

PNL Timiș pierde un parlamentar important. Acesta a hotărât să-și facă propriul partid politic în vederea alegerilor de la anul

Demisie în PNL în contextul apropierii formațiunii conduse de Nicolae Ciucă de PSD. Un important lider din Ardeal a hotărât să se despartă de...

Citește și :