Alianța Vestului | Zero fonduri europene atrase, zero realizări, la un an de la lansare

1228

Cu un an în urmă a pornit la drum o inițiativă ce avea toate șansele de a fi o treabă benefică pentru dezvoltarea regională din zona de vest a țării. Putea să fie chiar o formă de descentralizare ce de decenii face obiectul discuțiilor din mediul public, dar, în realitate, este doar un pretext de a face frumos în fața europeanilor.

Alianța Vestului ar fi putut fi proiecția în plan economic a acestui concept de descentralizare în atragerea de fonduri comunitare. Dar la un mic bilanț după un an, rezultatele par a fi destul de modeste înspre inexistente. Un parlamentar al opoziției din Cluj face o analiză destul de critică a acestor rezultate.

Întrucât această alianță interesează și municipiul nostru iată ce are de reproșat Horia Nasra Alianței.

În 8 decembrie 2018, printr-un exercițiu de PR, Gheorghe Falcă, Nicolae Robu, Ilie Bolojan și Emil Boc anunțau nașterea Alianței Vestului cu scopul, declarat, de a dezvolta în comun o serie de proiecte importante care ţin de infrastructura celor patru oraşe, un parteneriat prin care anunțau că vor atrage fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.
„Zero fonduri europene atrase, zero realizări, zero demersuri și kilometri din autostrada promisă, care urma să conecteze cele patru orașe, Timişoara – Arad – Cluj-Napoca – Oradea. Practic, clujenii au plătit 160.000 de mii de euro într-un an pentru un simplu exercițiu de PR electoral.
De două luni, cei patru edili au la dispoziție și suportul Guvernului PNL, însă nici în această perioadă, nu am văzut vreo măsură concretă pentru dezvoltarea unei rețele de transport public intraregional și interregional, pentru urgentarea realizării trenului de mare viteză între cele 4 orașe.
Vrem fonduri europene atrase domnilor primari nu promisiuni nerespectate și conferințe de presă electorale. A trecut un an și nu ați realizat nimic, în condițiile în care teoretic proiectul alianței este generos. Revigorați alianța sau asumați-vă eșecul!” a declarat deputatul PSD, Horia Nasra.

LĂSAȚI UN MESAJ