Alfred Simonis speră o limpezire a lucrurilor în partid, în 30 de zile-VIDEO

561

Cu câteva zile în urmă a fost desemnat la conducerea interimară a filialei PSD Timiș, Petru Andea, un mai vechi politician ce are experiența dată de diversele funcții pe care le-a ocupat în partid. Dar dânsul nici nu a apucat să preia acestă funcție, fiind în concediu, și deja sunt alte schimbări.

Azi a vizitat Timișoara secretarul general al partidului Marian Neacșu pentru a lua pulsul organizației și a avea o discuție necesară și constructivă cu majoritatea membrilor Biroului Permanent Județean. Fiecare dintre ei au adus argumente prin care au arătat că nu este necesară aducerea unui președinte interimar adus din afară și este suficientă asumarea coordonării muncii de partid de către președintele executiv Călin Dobra, cu atât mai mult că are continuitate în acestă activitate. Și până acum acum, tot președintele Consiliului Județean a girat treburile în partid.

Parlamentarul Alfred Simonis, participant la ședința de analiză, a facut un rezumat concis al celor discutate.

– Azi a avut loc o ședință importantă la sediul partidului. Ce s-a rezolvat?

– Da, aveți dreptate. Astăzi am avut o ședință lungă de două ore, așa cum ați spus și dumneavoastră, în care am avut invitat pe secretarul general al partidului, Marian Neacșu. O ședintă în care lucrurile au fost extrem de echilibrate. O ședință în care secretarul general a avut de asemenea o atitudine echilibrată, În condițiile în care zilele trecute s-a vehiculat cumva ideea că domnul Neacșu va veni la Timișoara să facă ordine. A spus din începutul alocuțiunii dânsului faptul că-și doreste un dialog, să consulte organizația și, practic să ia pulsul organizației așa cum ar fi trebuit să se întâmple, din punctul meu de vedere, în urmă cu ceva timp cânde se luau decizii cu privire la Timiș.

În privința altor discuții din timpul ședinței pot să vă spun că a reieșit foarte clar o susținere largă, chiar totală, pentru Sorin Grindeanu. Primari, parlamentari, președintele de Consiliu Județean Timiș și alți membri ai conducerii partidului și-au arătat susținerea pentru Grindeanu și s-au declarat ca fiind parte a acestei echipe a lui Sorin Grindeanu. Acesta a și făcut o contestație la decizia de excludere din partid a dânsului. Contestație care se va judeca, probabil, în scurt timp. Și la care, din discuțiile de la ședință, am văzut că membrii PSD Timiș așteaptă o soluție favorabilă.

– Ca o concluzie, putem să înțelegem că președintele executiv de până acum va conduce în continuare Filiala Timiș?

– Foarte important este că astăzi nu s-a luat o hotărâre în privința unui președinte interimar al filialei și președintele executiv, conform statutului, în concordanță cu ceea ce s-a întâmplat și pe perioada când Grindeanu era prim ministru și era foarte mult timp plecat, președintele executiv ia atribuții de președinte. Însă nu există un președinte interimar în acest moment. Acestă decizie urmează să fie luată de organizație ulterior soluționarii contestației. Care, așa cum vă spuneam, sperăm să fie favorabilă și Sorin Grindeanu să se întoarcă. Așa cum spuneam mai devreme, primarii, parlamentarii, membrii partidului toți vor să se întâmple.

– Se poate estima o dată limită până când se vor discuta această contestație?

– Mi-e greu să răspund. Din ceea ce cunosc eu cred că în 30 de zile. În statut există un termen de 30 de zile în care ar trebui să se dea un răspuns.

2 COMENTARII

  1. „Labănățeni” e ca-n proverbul ăla: „din lac in puț”. A fost aruncat in lac semibănățeanul – pentru trădare (obicei regional) și pentru comportament prea „adeziv” față de locul de muncă (un alt obicei regional) – iar bănățenii au scos din puțul gândirii lor, ca să le fie șef, tocmai chipul luminos al tovarășului Călin Filedepoveste, chip care radiază inteligență abisală și stă infipt in vârful unei coloane vertebrale dreaptă precum Poziția-ghiocel. Si, apropo de Poziția-ghiocel, ghioceii (care se trag din bălegar) s-au ofilit „di tăt” și au fost aruncați, deasemenea, la gunoi, pentru că le-a trecut demult vremea – suntem in plina vară!

LĂSAȚI UN MESAJ