5.1 C
Timișoara
miercuri 17 aprilie 2024

Alfred Simonis își pregătește, strategic, candidatura la Consiliul Județean Timiș. Din câteva lovituri, i-a lăsat pe Nica și pe Fritz fără cei mai importanți primari din Timiș | VIDEO

Liderul PSD Timiș continuă mișcările strategice, anunțate, de altfel, cu mult timp în urmă. Astfel, el a reușit să atragă un număr apreciabil de primari și viceprimari de la PNL și USR Timiș. Simonis a continuat și sâmbătă acțiunea de prezentare a achizițiilor de edili-șefi și viceprimari. Pe listă apar și Saveta Moldovan, primărița USR de la Foeni,  sau Bono Cucalan, de la PNL, unul dintre cei mai eficienți conducători de UAT din județ.

Alfred Simonis anunță că acțiunea de racolare a primarilor liberali și useriști nu se va opri nici în zilele următoare, precizând că el nu are nicio vină că PNL e condus de niște incompetenți, din cauza cărora le pleacă oamenii. Și, într-adevăr, de la acest partid au venit cei mai mulți noi primari care au trecut la PSD.

,,Fără foarte multe discuții suplimentare, am bucuria și onoarea să îi am alături de mine pe acești primari și viceprimari din localitățile din Timiș, care s-au dedicat comunităților care i-au ales. Am bucuria să-i am alături de mite pe primarul din Liebling, Ion Munteanu, îl avem pe primarul din Tomești, o voce marcantă din PNL Timiș. Atunci când am avut discuții cu el, mi-a spus că mă va critica atunci când greșesc. Promit să nu greșesc prea mult. Este primărița comunei Foeni. Primarul comunei Uivar, Bogdan Săvulescu. Mai este cu noi primarul comunei Variaș, Nicu Birău, coordonator la nivel național. În ceea ce privește viceprimarii care vor candida din partea PSD, de la Uivar, Petru Manuel Cîrlan, de la Jamu Mare, de la Sânandrei – Iosif Minich, de la Gottlob Cristian Cerba, de la Voiteni Iulian Olaru, de la Săcălaz Adrian Buboi Dumitru, Eugen Iercu de la Mașloc, Cosmin Chira de la Remetea Mare, care îl are alături de dânsul și pe domnul primar, care este la al patrulea mandat, și care predă ștafeta viceprimarului. Sunt 19-20 de primari și viceprimari, majoritatea PNL, care vor candida în 2024 din partea PSD”, a declarat Alfred Simonis, la prezentarea primarilor racolați.

 

Iată lista primarilor care au trecut la PSD: Foeni – Saveta Moldovan,, Uivar – Bogdan Săvulescu,, Variaș – Nicolae Birău,, Dudeștii Vechi – Bono Cucalan, Liebling – Ioan Munteanu, Tomești – Costel Medelean, Cenei – Sârgean Tanasin, Checea – Ionică Breje,

Lista viceprimarilor îi include pe: Uivar – Petru Manuel Cîtlan, Jamu Mare – Ababei Lucian, Sânandrei – Iosif Minnich Gottlob – Cristian Cerba Voiteg – Iulian Olaru, Remetea Mare – Cosmin Chira, Săcălaz – Adrian Boboi, Mașloc – Eugen Iercu.

Cei mai mulți primari deveniți social-democrați provin de la PNL, cinci, respectiv câte unul de la USR, PMP, Pro România, Partidul Republican. Pe lista viceprimarilor apar patru de la PNL, doi de la PMP, respectiv doi de la USR.

Pe lista celor care au întors armele sunt și primari liberali cu patru mandate sub steagul PNL. Cu toții spun că nu vor să reproșeze nimic foștilor colegi, dar au lăsat să se înțeleagă că actuala conducere județeană e de slabă calitate, Alin Nica neavând nicio trecere la șefii PNL.

„Doresc să anunț că la aceste alegeri din iunie 2024 voi candida pentru Partidul Social Democrat. Vom trece cu toată echipa noastră la Partidul Social Democrat. Sunt aici o parte din colegii mei. Sunt foarte bucuros că mă voi alătura unei echipe dinamice. Noi suntem obișnuiți să lucram doar în echipa. Aici am găsit o echipă care are soluții la probleme, le rezolvă, atât aici la Timișoara și în Timiș, dar și la București, și sunt foarte bucuros ca vom putea să facem parte din această echipă. Noi lucrăm foarte mult pe proiecte europene, am atras mulți bani, avem foarte multe proiecte în derulare și proiecte finalizate și, prin cunoștințele pe care le-am acumulat, prin bunele practici din administrație, pe care încercăm să le ducem mai departe, dorim să venim aici în cadrul PSD și punem și noi o cărămidă la buna dezvoltare a comunității noastre și în special a județului Timiș”, a spus și primarul din Dudeștii Vechi, fostul liberal Bono Cucalan, considerat unul dintre cei mai performanți primari din Timiș.

Transferurile către PSD nu se încheie însă numai cu primarii și viceprimarii acestor partide. PSD Timiș a atras, deja, un număr mare de consilieri locali de la PNL. Un exemplu este Găvojdia, acolo unde și primarul Stoica Dănuț Toma și consilieiri PNL au trecut la PSD.

O situație cu totul inedită se întâlnește la Remetea Mare, unde primarul PSD a decis să renunțe, după patru mandate, să mai candideze. Acesta l-a propus pe viceprimarul său pentru candidatură, deși era de la alt partid.

Alte subiecte :

Conacul Mocioni: expoziție dedicată la Timișoara și artă stradală la Foeni

După trei săptămâni de expunere pe simezele din capitala Islandei, expoziția eveniment despre Conacul Mocioni revine acasă. Începând cu ziua de...

Parcarea multietajată în zona Gării de Nord

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat. Potrivit documentației,...

Citește și :