23.6 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Alfred Simonis dorește o colaborare cu Alin Nica pentru următoarele patru luni spre binele județului | FOTO-VIDEO

La o oră care permitea deja o viziune confortabilă asupra datelor votării,(deși rezultatele oficiale întârzie), proaspătul președinte al Consiliului Județean Timiș a făcut câteva remarci politico-administrative.

Alfred Simonis a felicitat întrega sa echipă dar și pe cea a aliaților săi pentru tot efortul depus în campania electorală și a declarat că se simte mulțumit de rezultatele obținute.
În cifre sintetice asta înseamnă că:
– și-a adjudecat funcția cu el puțin 20 000 de voturi în plus;
– partidul social democrat a câștigat în peste 400 de secții de votare;
– Alianța PSD și PNL va avea o majoritate confortabilă în Consiliul Județean;
– Al doilea municipiu din județ va avea ca primar pe social-democratul Călin Dobra;

Deși colegul său de alianță Nicolae Robu nu a avut suficiente voturi a fost felicitat pentru prestația sa plină de tact politic. La fel cuvinte de bine a avut și față de Dominic Fritz și Alin Nica pentru tot parcursul campaniei electorale.
Este un punct pozitiv pentru Simonis că nu poartă ranchiună nimănui și promite că va colabora cu oricine și din orice partid dacă astfel se realizaează proiecte pentru județ și oraș. Spune că poate trece peste orice orgolii. Alegerile fiind încheiate trebuie să se treacă degrabă la treabă. Nu e timp de așteptat până la toamnă când va prelua în mod oficial mandatul.

„Avem președinția Consiliului Județean Timiș pe care am câștigat-o cu aproximativ 130.000 de voturi, un avans de 20.000 de voturi față de principalul contracandidat. Am câștigat alegerile în Lugoj și în alte 54 de primării, precum și în aproape toată zona periurbană a Timișoarei. Am câștigat alegerile în peste 400 de secții de votare, avem majoritate împreună cu PNL la Consiliul Județean Timiș. Mulțumesc partenerilor din PNL, membrilor PNL, primarilor PNL, conducerii PNL, pentru susținere. Cred că este momentul să încetăm polemica și să începem munca. Am văzut că principalii mei competitori păstrează aceleași mesaje din Campania electorală, le transmit că s-a încheiat campania electorală și trebuie să începem munca”,
a acentuat președintele Simonis.

Cât de curând Alfred Simonis va contacta pe actualul președinte Alin Nica pentru a vedea ce pot face împreună pentru deblocarea celor mai importante proiecte în special din domeniul infrastructurii. Cele patru luni până va prelua funcția nu trebuie irosite. Primul punct atins în discuție a fost demolarea stadionului „Dan Păltinișan” și demararea lucrărilor de construcție.

„În perioada următoare voi avea o întâlnire cu Alin Nica să discutăm despre proiectele Consiliului Județean. Mai sunt 4 luni până când voi prelua mandatul, de aceea voi depăși orice tensiune, orice atac la adresa mea, a familiei mele. Marile proiecte mă așteaptă, nu voi aștepta 4 luni”, a explicat Simonis.

Despre problema majorităților în consiliu nu vrea să dicute până nu are o viziune clară asupra mandatelor. Dar în mod clar se va baza pe aliații liberali în egală măsura ca pe social democrați.

„Dorința este de a respecta înțelegerea cu PNL și de a construi majorități împreună cu PNL la nivelul Consiliului Județean. Cum vor funcționa grupurile nu are nicio relevanță, dorința noastră este să avem majorități cu PNL. O funcție de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș ar trebui să revină PSD și una PNL”, a mai adăugat Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :