20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

Alfred Simonis: „de fapt, liderul Consiliului Județean habar nu ar avea să gestioneze o investiție de anvergură.”

”Am luat act de declarațiile domnului Alin Nica legate de situația stadionului Dan Păltinișanu și despre faptul că nu s-a vorbit despre Hotărârea de Guvern pentru demolarea arenei din Timișoara. Pentru acuratețea informației și pentru că adevărul trebuie spus, facem câteva precizări importante.

Ceea ce nu știe domnul Alin Nica este că abia după adoptarea Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici se solicită, conform procedurilor legale, HG-ul de demolare. Cine trebuie să facă această solicitare? Proprietarul bazei sportive, adică exact Consiliul Județean Timiș.

Cum poți imputa că nu s-a dat o Hotărâre de Guvern în condițiile în care cel care trebuia să o solicite nu a făcut-o? În cazul de față, dumneavoastră, domnule Nica.

Un alt lucru pe care nu îl știe Alin Nica este că, după ce indicatorii tehnico-economici sunt aprobați, Compania Națională de Investiții demarează procedura de licitație a proiectării și execuției, aceasta nefiind condiționată de demolarea bazei. Singura obligație a Consiliului Județean este ca, până la finalizarea etapei de proiectare, să elibereze terenul de sarcini pentru a-l preda constructorului, adică să se ocupe de demolare.

Acestea sunt etapele de urmat, domnule Nica, iar faptul că mă acuzați pe mine și Guvernul pentru că nu s-a dat un HG pe care nu l-ați solicitat încă arată cât sunteți de rău intenționat. Nu ne mai mirăm că nu s-a realizat vreun mare proiect la Consiliul Județean Timiș atâta timp cât nu știți nici măcar să demarați o investiție de anvergură, transmite Alfred Simonis, liderul PSD Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un nou poligon de pregătire pentru pompieri va fi amenajat la Timișoara! Autoritățile românești vor face antrenamentele la comun cu omologii sârbi

Pompierii din Timiș colaborează cu autoritățile din Serbia! Inspectoratul pentru situații de Urgență Timiș lansează proiectul transfrontalier, care constă în amenajarea unui centru comun...

Petrecere cu activități distractive și ridicări cu balonul pe Stadionul Știința, la Poli Kids Fest

Campusul Universității Politehnica Timișoara se va transforma sâmbătă, 1 iunie 2024, într-o adevărată lume a copilăriei cu ocazia celei de-a treia...

Citește și :