14.1 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Alfred Simonis a reînnoit pactul cu timișenii în calitate de candidat oficial la președinția Consiliului Județean Timiș |Foto-Video

După calendarul oficial electoral, mai sunt doar trei săptămâni până când timișenii vor fi chemați să-și dea cu părerea despre cine ne va conduce în următorii patru ani.
Cei care pregătesc temeinic tot ce ține de campania electorală au socotit că este cel mai potrivit acum, joi, să lanseze oficial, cu mare pompă, pe candidatul alianței PSD-PNL la șefia Consiliului Județean.

Alfred Simonis ar fi dorit să nu facă prea mare show mediatic in lansarea sa.

Dar mulți candidați și primari în funcție au dorit să arate că se pot mobiliza.

Și, într-adevăr, Sala Olimpia a fost ticsită de suporteri cu steaguri și bannere de încurajare. După  cum a observat chiar președintele județean interimar Vasile Blaga la alte partide (pe care nu le-a nominalizat direct) sala a fost aproape goală.

Totul a fost pregătit minuțios cu lumini, ecrane uriașe, sonorizare, secvențe video cu tot ce ar trebui să știe un alegător informat, discursuri meșteșugite cu multe îndemnuri, dar și citarea de date exacte depre investițiile ce au venit spre județul Timiș prin insistențele celor ce au făcut lobby pentru nevoile timișenilor.

Deschiderea seriei de speechuri a fost făcută de parlamentarul Sebastian Răducanu care a pregătit sala pentru cei ce au urmat la microfon.

Pentru a susține tandemul Simonis-Robu în primul rând al sălii au fost prezenți: președintele județean PNL Vasile Blaga, președintele PNL municipal Cristian Bușoi, parlamentarul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest împreună cu prorectorul Mădălin Bunoiu, ministrul Sorin Grindeanu, secretarul de stat Alexandru Rogobete, președinta femeilor social-democrate Aura Danielescu.

Alături de aceștia au fost invitați și reprezentanți ai altor partide și formațiuni politice ca Titu Bojin, fost președinte de CJ, deputatul Ognean Crîstici din partea minorității sârbe sau omologul său bulgar Gheorghe Nacov.

Discursurile au curs după un scenariu bine definit, care a impus un ritm tot mai intens al celor spuse publicului. Toate luările de cuvânt s-au aliniat motto-ului serii: „Totul pentru Timiș”. Sloganul se dorește a fi un aevărat îndemn la o colaborare pentru binele locuitorilor indiferent de doctrina politică a fiecărui candidat în parte.

Chiar și scurtul moment de respiro a fost marcat de o piesă muzicală de suflet în interpretarea maestrului Tudor Gheorghe.

Fostul subprefect Sorin Ionescu a insistat pe nevoia unui învățământ de calitate pentru a trăi în viitor o viață de calitate.

Marilen Pirtea în dubla postură de universitar și de politician a sintetizat cele mai importante trei nevoi pentru o dezvoltare armonioasă a unei comunități:
Să aibă un centru universitar puternic împreună cu un mediu economic viabil și de o administrație are să le coordoneze pe ambele.

Președintele național al PSD-ului, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj video cu îndemnul de a fi votat Alfred Simonis.

Candidatul la șefia Consiliului Județean a avut (cum e firesc) ultimul cuvânt.
A avut un mesaj extrem de bine închegat.  Cu date concrete din cele ce s-au realizat în județ: terminalul aeroportuar Schengen, centura de sud a municipiului ce se va finaliza în această vară, cele două Spitale de oncologie și de mari arși. Bineînțeles nu a fost uitat stadionul.

Momentul lui Simonis a denotat un politician foarte matur care știe cu exactitate ce poate promite și ce este realist și poate fi realizat.

Tot cu acest prilej a fost prezentată și echipa de consilieri județeni.

Toate discursurile pot fi urmărite în integralitate în fimul ce însoțește articolul pentru cei ce sunt încă nehotărâți și nu au o opțiune clară de vot la proximele alegeri locale.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :