Aleși locali găsiți în conflict de interese

150

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 26 foști și actuali aleși locali, printre ei și aleși din vestul țării.

Fostul primar din Zorlențul Mare, județul Caraș-Severin, Viorel Ișfan a fost găsit în conflict de interese deoarece ”a încheiat acte juridice care au generat producerea de foloase materiale pentru fiul său și soția acestuia, prin închirierea pășunilor comunale aparținând domeniului public și privat al comunei Zorlențu Mare, de către societățile în cadrul cărora aceștia dețineau funcții și/sau calități”.

Dumitru Iliuță Șerban, fost consilier local din Tîmna, Mehediniți, fiind găsit că ”a participat la sedința Consiliului Local Tîmna pentru deliberarea și adoptarea Hotărârii pentru aprobarea închirierii prin licitație publică a pășunilor aflate în domeniul privat al comunei Tîmna și constituirea comisiei de licitație, din data de 29.05.2015, fără să anunțe la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în problema supusă dezbaterilor și anume faptul că soția sa, în calitatea de fermier – Persoană Fizică Autorizată, urma să depună ofertă pentru participare la licitația publică.

Ulterior adoptării Hotărârii și încheierii licitației publice, Primăria Comunei Tîmna a închiriat Persoanei Fizice Autorizate Șerban Lizicasuprafața de 71,9716 ha pășune comunală – în baza unui Contract de închiriere”.

Sebastian Nicolae Leuce, fost viceprimar în Sînmartin, a fost găsit vinovat și el pentru că ”în perioada 27 iunie 2012 – 23 mai 2016, a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de membru al Consiliului de Administrație la Școala Gimnazială „Floare de Lotus” din comuna Sînmartin, iar în perioada 27 iunie 2012 – 16 ianuarie 2013, a deținut simultan funcția de viceprimar și funcția de administrator la S.C. Compania Reosal S.A.”.

LĂSAȚI UN MESAJ