Alertă printre angajații la stat. Se anunță concedieri masive

102
Mii de angajați de la stat sunt în pericol să rămână fără locuri de muncă în perioada următoare. Guvernul Cîțu caută cu disperare soluții prin care să acopere gaura bugetară. Una dintre ele se referă la eficientizarea companiilor de stat, unele cu datorii istorice.

Potrivit unui document intern trimis de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, către toate companiile din subordine, publicat de Antena 3, în perioada următoare vor urma ample măsuri de restructurare la nivelul acesora. Prin acest document ministrul solicită directorilor “măsuri concrete de restructurare” şi “maximizarea profiturilor”.

Guvernul Cîțu caută măsuri urgente pentru a acoperi gaura bugetară

Situația economică a țării nu este favorabilă: bugetul pe 2021 nu a fost încă votat în Parlament, cheltuielile şi datoriile uriaşe ale statului au atins valori mari, iar deficitul prognozat este de 7% din PIB. În consecință Guvernul Cîţu caută soluţii cu diseprare pentru a acoperi gaura bugetară. Una dintre ele, foarte rapidă, înseamnă a se tăia în carne vie în companiile de stat care nu aduc profit. Practic mii de români angajaţi la stat îşi vor pierde locurile de muncă în acest an.

Directorilor companiilor vizate li se cere în mod explicit să întocmească liste cu angajaţii care vor fi disponibilizaţi, în vederea reducerii cheltuielilor. Astfel, vor fi afectaţi angajaţii de la CFR, METROREX, CNAIR, RAR, angajaţii aeroporturilor din Constanţa, Timişoara sau Bucureşti, angajaţii Regiilor Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos şi Administraţia Canalului Navigabil Bega, angajaţii din porturi, Radionav, TAROM şi ROMATSA. Documentul a fost trimis companiilor luni 19 ianuarie.

LĂSAȚI UN MESAJ