2.1 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Alertă maximă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Louis Țurcanu din Timișoara.

Pompierii timișeni au fost chemați să intervină, noaptea trecută, la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu”, după ce etajele 1 și 2 ale clădirii de pe strada Iosif Nemoianu s-au umplut de fum. Zeci de copii și mame au fost evacuați din spital.

Alerta a fost dată la ora 0.40, când ISU Timiș a activat planul roșu de intervenție. L-a fața loculului s-au deplasat cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări, trei ambulanțe SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple. La intervenție au participat zeci de pompieri.

“La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoașterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor 1 și 2; au fost evacuați 42 de copii și 41 de părinți; de la sosirea forțelor și mijloacelor la locul intervenției, incendiul nu s-a propagat.”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

„Cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara cu ajutorul a 3 autosanitare SMURD, 7 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de transport personal și victime multiple și un microbuz de transport persoane din cadrul ISU Timiș, astfel:

  • 17 copii au fost transferați pe Sectia de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital, dintre care un pacient intubat transferat de către personalul spitalului;
  • 16 copii au fost transferați la Maternitatea Bega, dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului;
  • 7 copii transferați pe Sectia de prematuri a Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara;
  • 2 copii au fost transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, dintre care, un pacient cu COVID și un pacient cu insuficiență respiratorie”, transmit reprezentanții ISU Banat.

Fumul a fost generat de supraîncălzirea unor conductori.

“E bine că nu a fost incendiu propagat, ci doar fum de la supraîncălzirea unor conductori. Din cauza degajării masive de fum la nivelul etajelor 1 și 2, au fost evacuați 42 de copii și 41 de mame, dintre care unul nedeplasabil. La ora 2.20 s-a dezactivat planul roșu de intervenţie.”, a spus subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

sursa foto: https://www.tion.ro

Sursa: http://www.radiotimisoara.ro

Alte subiecte :

Citește și :