Alertă în sudul Banatului! TBC depistat în școli!

1292

În trei școli au fost descoperite mai multe cazuri de TBC, iar în acest moment se face o anchetă epidemiologică.

Cel mai grav caz se înregistrează la Colegiul Tehnic Lorin Sălăgean din Drobeta Turnu Severin, unde doi elevi au fost descoperiți pozitiv, iar ulterior, cu ocazia analizelor obișnuite în aceste situații medicii au descoperit că alţi şase elevi sunt suspecți că ar fi contactat bacilul.

Și la Școala Gimnazială numărul 15 au fost înregistrate trei cazuri de TBC. Unul este la un profesor, dar nu este vorba de TBC pulmonar, deci cazul nu este contagios. Celelalte două sunt la un elev de clasa a VIII-a și la un alt profesor care a mai fost infectat și la care boala a recidivat.

Cel de-al treilea caz se înregistrează la Liceul Halânga, unde există o suspiciune și unde se fac în continuare investigații medicale. Toate cele douăsprezece cazuri sunt investigate medical și se află sub tratament.

1 COMENTARIU

  1. De cand Drobeta Tr.Severin si Halanga din judetul Mehedinti se gasesc in Banat, mai exact in sudul Banatului ? Ar vrea ei oltenii asta dar…. Cosmina draga esti cumva o vinitura/olteanca care se vrea banateanca ?

LĂSAȚI UN MESAJ