Alertă de apă plată contaminată cu E-Coli!

1865

Societatea Națională a Apelor Minerale (SNAM) a livrat peste 13,7 milioane de litri de apă infestata cu E.coli și alte microorganisme periculoase pentru sănătatea oamenilor către unii dintre cei mai importanți jucători de pe piața românească în acest domeniu, conform capital.ro.

Ministerul Economiei este unic acționar al SNAM și principalul obiect de activitate al companiei este să gestioneze eficient apa minerală aflată în proprietatea statului, pe care o revinde ulterior către mai multe societăți îmbuteliatoare.

Raportul la care se face referire a mai apărut în presă și la jumătatea anului 2018, dar totul a fost trecut în tăcere până acum când ni s-a semnalat că două branduri celebre de apă au dispărut de pe piață. Este vorba despre Aquatique, care aparține grupului Romaqua Borsec și Bucovina, care aparține grupului polonez Maspex.

Investigația celor de la capital.ro a mers la cei mai importanți producători și distribuitori de apă plată de pe piață. Reprezentanții Borsec i-au invitat la sediul companiei, unde am aflat, în urma unei analize detaliate, că apa plată pentru bebeluși, Aquatique nu are nicio problemă și că distribuirea ei a fost stopată temporar din cauza unei defecțiuni tehnice la linia de îmbuteliere. La sfârșitul lunii aprilie aceasta o să apară din nou pe rafturi, iar clienții o pot consuma liniștiți.

Reprezentanții Bucovina au transmis și ei un punct de vedere, prin intermediul unui e-mail, pe care îl prezentăm integral. Capital continuă, însă investigația pentru a descoperi la ce îmbuteliator a ajuns apa contaminată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.