Alergare la Buziaș pentru bolnavii de hemofilie! La cross au participat Simona Amânar şi Iosif Rotariu. Foto

454

Ziua Internaţională a Hemofiliei a fost marcată aşa cum se cuvine la Buziaş. Cum aici există un centru european de tratament, atât pentru hemofilici, cât şi pentru diabetici, crossul a avut loc în parcul din staţiune.

La start şi-au făcut apariţia şi sportivii Iosif Rotariu, fotbalist care a evoluat şi la Poli Timişoara, dar şi gimnasta Simona Amânar. Cea din urmă nu a alergat, însă a făcut acest lucru fetiţa ei de doar câţiva anişori.

La cross au participat peste 200 de persoane, între care paciente ale centrului ”Cristian Şerban” şi aparţinători sau timişeni cărora le pasă de soarta hemoficilor.

„Este a 28-a aniversare a Zilei Internaţionale a Hemofiliei. Mottoul este mobilizant, pentru că ei (n.r. bolnavii) speră că chiar dacă distrugerile articulare au fost puternice şi unii sunt în cărucior, alţii umblă cu ajutorul cârjelor, speranţa atât de importantă nu moare. Ceea ce le dă puterea de a trece mai departe este că văd cât de mulți sunt alături de ei”, a explicat doctorul Marghit Şerban, coordonatorul Centrului ”Cristian Şerban”.

Alergarea are şi un motto – „Azi alergi în locul meu, mâine alergăm împreună”. Această frază este dedidată persoanelor sănătoase care aleargă pentru bolnavi, dar şi pacienţilor care, cu un tratament adecvat, vor putea să facă mişcare în viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ