ALDE la final de an este mulțumit de participarea în Parlament-video

207

La sfârșit de an conducerea ALDE Timiș s-a adunat pentru a face un mic bilanț neoficial a activității partidul. Au participat: parlamentarul Marian Cucșa, vicepreședintele Consiliului Județean, Traian Stancu, secretarul coordonator Gabriel Toe, Vasile Pop președintele ALDE Timișoara și Fănuț Dorin președinte la ligii aleșilor locali.
Conducerea a considerat că a fost un an destul de pozitiv în activitatea lor. Au fost și elemente mai puțin dorite, dar nu foarte importante.
Din activitatea lor sunt de menționat:
Săptămâna trecută s-a votat redeschiderea Institutului Cantacuzino. Este un lucru benefic pentru populația care ducea lipsă de produse medicale. Au fost multe eforturi pentru acestă deschidere. S-a văzut ce s-a întâmplat cu lipsa de pe piață a medicamentelor și a vaccinurilor. Este un obiectiv de interes național de o covârșitoare importanță. Nu întotdeauna apelarea la importuri este cea mai fericită soluție.
Tot săptâmâna trecută s-a votat legea prevenției (prevenirii). Aceasta va ajuta agenții economice ce nu din rea știință ci din neștiință sau din cauza legislației întortocheate pot greși. Conform acestei legi nu se mai îngenunchează firmele ce greșesc din necunoașterea unor reglementări. Ele vor fi ajutate să îndrepte cele neconforme cu legile. Vor primi un termen de rezolvare sau de implementare a ceea ce nu era în regulă.


O altă lege introdusă în Parlament de Marian Cucșa ca inițiator principal este cea a produselor ecologice. Aceasta vine în sprijinul producătorilor de produse bio ce nu-și vor mai pierde subvențiile în cazul unor accidente cu substanțe din diversele surse din vecinătatea terenurilor lor.
Unul din punctele pozitive din aceaastă guvernare, potrivit liderilor ALDE, este plata subvențiilor pentru agricultură în proporție de peste 80 de procente fapt nemaiîntâlnit în anii precedenți.

A primit avizul pozitiv al Ministerului Transporturilor legea ce va reglementa mult mai strict trecerea la nivel a căilor ferate. Până acum aceste treceri erau generatoare de multe accident. Prin dotarea cu vechile dar atât de eficientele bariere se va diminua acest fenomen tragic al accidentelor dintre automobile și trenuri.

Aceasta ar fi o sinteză pe scurt a activității membrilor ALDE în plan parlamentar. Se consideră a fi destul de activă prezența la București a reprezentanților partidului la prima lor prezență în forul superior.

LĂSAȚI UN MESAJ