ALDE își face vara planuri pentru toamna politică

206

De când ALDE Timiș are o nouă conducere în persoana lui Marian Cucșa, lucrurile se mișca rapid în partid. Se lucrează intens pentru completarea cu membri și la funcționalizarea organizațiilor din tot județul. Până acum sunt active cam optzeci de procente din totalul de 99 de localități din Timiș.

Se încearcă atragerea tineretului bine pregătit în organizații. Ei trebuie să-și reprezinte concetățenii în toate problemele administrative. La ora actuală sunt în jur de 3000 de membri în filială din care 1000 în municipiul Timișoara.

O altă preocupare este lista celor ce vor participa la alegerile parlamentare din toamnă. Nimic nu este sigur sau batut în cuie în afara candidaturii lui Marian Cucșa. Actualul senator Petru Ehegartner își continuă activitatea în Parlament. Dânsul a fost propus de conducerea națională a alianței pentru o nouă candidatură la Senat, dar colegii din Timiș susțin că acest lucru este doar o propunere. Un alt posibil candidat ar putea fi și vicepreședintele județean Traian Stancu. Cu proaspata notorietate obținută în județ ar putea fi o așa numită locomotivă ce va trage în sus lista colegilor săi.

Toți vor fi evaluați și vor avea câte un loc pe listele ce se vor definitiva pe la mijlocul lunii septembrie în funcție de mai multe criterii. Biroul județean va face propuneri și validează lista pe plan local, dar biroul național va avea ultimul cuvânt. Tot dintre posibilii candidați ar putea fi și consilierul municipal Ilare Bordeașu, dacă va accepta să candideze. O țintă realistă ar fi de minim doi parlamentari dar nu sunt excluse și surprizele de ultimă oră.

Membrii biroului judeţean susțin ca sunt în topul filialelor din țară, dar mai au câteva județe mai bine plasate și organizate. În Timișoara se vrea o acoperire de membri Alde în toate cartierele istorice ale orașului și observatori în toate secțiile de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ