20.4 C
Timișoara
sâmbătă 25 mai 2024

AJVPS Timiș populează bălțile și râurile cu pește

AJVPS urmează să populeze râurile și bălțile din județ cu 10 tone de puiet. Acțiunea de repopulare se încheie odată cu perioada prohibiției.

Anul trecut au fost aduse pentru repopulare 11 tone de puiet.

Până în prezent am populat o cantitate de 7.800 kg din care 95% din specia crap și 5% din specia caras, pe cursurile de apă gestionate de noi. Este vorba despre Bega, Timiș, Mureș, Ranka, Bârzava Aranca, Birda, Bega Veche, precum și pe bălțile Topolovăț, Buziaș, Lățunaș și cele două bălți din complexul Pescărușul Lugoj. Zilele următoare populăm barajele Surduc și Satchinez”, spune Cornel Lera, Președintele asociației.

Reamintim că în râurile din Timiș înoată peste 10 specii de pești, printre care Babușcă, Batcă, Morunaș, Caras, Somn, Șalău sau Știucă. Pe canalele hidroalimentare din Timiș înoată Bibani, Carași, Crapi ori Lini.

În lacurile de acumulare regăsim Babușca, Bibanul, Carasul, Cosașul, Crapul, Plătică, Roșioară sau Somn argintiu.

Sursa:https://www.radiotimisoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un nume greu din PSD crede că Mircea Geoană ar putea intra în finala pentru președinția României

Sociologul Vasile Dîncu (PSD) a explicat, sâmbătă, că Mircea Geoană este, în acest moment, un personaj credibil, având în vedere că ocupă cea mai...

Tronsonul Margina-Holdea se pare că totuși va avea un final fericit

Dacă nu ar afecta sute de mii de călători ce ar dori să folosescă nestingheriți Autostrada A1, cei 10 kilometri lipsă de la Margina...

Citește și :