Ajutor gratuit pentru femeile însărcinate

66

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș vine în întâmpinarea femeilor  însărcinate și lăuzelor neasigurate.

Astfel, femeile însărcinate și lăuzele care nu au nici un venit beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuției. Pentru a beneficia de aceste facilități, acestea trebuie să prezinte la Casa de Asigurări de Sănătate copie după actul de identitate și adeverință medicală eliberată de medicul specialist.

”Toate gravidele și lăuzele au dreptul, în cadrul asistenței medicale primare, la consultații de monitorizare a evoluției sarcinii și lăuziei precum:

– luarea în evidență în primul trimestru;

– supravegherea lunar, din luna a treia până în luna a șaptea;

– supravegherea de două ori pe lună, din luna a șaptea până în luna a noua inclusiv;

– urmărirea lehuzei de la externarea din maternitate – la domiciliu (o consultație);

– urmărirea lehuzei la patru săptămâni de la naștere (o consultație);

– în cadrul supravegherii gravidei se face şi promovarea alimentației exclusive la sân a copilului până la vârsta de șase luni și continuarea acesteia până la minim 12 luni”, a precizat Victor Dumitrașcu, Președinte – Director General CJAS Timiș.

De asemenea, gravidele mai au  acces la servicii acordate în ambulatoriu de specialitate, screening prenatal, supravegherea sarcinii cu risc crescut, precum și analize suplimentare de laborator: determinarea grupului sanguin ABO și a grupului sanguin RH, anticorpi specifici anti-RH, testarea HIV și analizele anti-HAV IGM, AH HBS (screening) și anticorpi anti-HVC, relatează CJAS Timiș.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ