24.1 C
Timișoara
sâmbătă 20 iulie 2024

Ajutor gratuit pentru femeile însărcinate

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș vine în întâmpinarea femeilor  însărcinate și lăuzelor neasigurate.

Astfel, femeile însărcinate și lăuzele care nu au nici un venit beneficiază de asigurare de sănătate fără plata contribuției. Pentru a beneficia de aceste facilități, acestea trebuie să prezinte la Casa de Asigurări de Sănătate copie după actul de identitate și adeverință medicală eliberată de medicul specialist.

”Toate gravidele și lăuzele au dreptul, în cadrul asistenței medicale primare, la consultații de monitorizare a evoluției sarcinii și lăuziei precum:

– luarea în evidență în primul trimestru;

– supravegherea lunar, din luna a treia până în luna a șaptea;

– supravegherea de două ori pe lună, din luna a șaptea până în luna a noua inclusiv;

– urmărirea lehuzei de la externarea din maternitate – la domiciliu (o consultație);

– urmărirea lehuzei la patru săptămâni de la naștere (o consultație);

– în cadrul supravegherii gravidei se face şi promovarea alimentației exclusive la sân a copilului până la vârsta de șase luni și continuarea acesteia până la minim 12 luni”, a precizat Victor Dumitrașcu, Președinte – Director General CJAS Timiș.

De asemenea, gravidele mai au  acces la servicii acordate în ambulatoriu de specialitate, screening prenatal, supravegherea sarcinii cu risc crescut, precum și analize suplimentare de laborator: determinarea grupului sanguin ABO și a grupului sanguin RH, anticorpi specifici anti-RH, testarea HIV și analizele anti-HAV IGM, AH HBS (screening) și anticorpi anti-HVC, relatează CJAS Timiș.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Restricțiile de circulație pe drumurile din Timiș se suspendă

Având în vedere actualizarea prognozelor Administrației Naționale de Meteorologie și anunțurile referitoare la scăderea temperaturilor sub limita caniculei, restricțiile de trafic pe drumurile aflate...

Republica Moldova, o destinație interesantă de business pentru firmele timișene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în colaborare cu Primăria Municipiului Bălți și Camera de Comerț și Industrie a Republicii...

Citește și :