22 C
Timișoara
miercuri 12 iunie 2024

Aida Szilágyi, out din Consiliul Local Timișoara!

De câtva timp, face valuri în media timișoreană o chestiune ce privește direct afacerile unei consiliere locale din Timișoara.

E vorba de șantierul care a modificat radical o veche casă aparținând politicianului USR Aida Szilagyi. Deși autorizațiile de construcție prevedeau cu totul altceva, în locul clădirii a apărut un adevărat bloc, cu nu mai puțin de nouă apartamente și mai multe locuri de parcare, ce nu cadra deloc cu împrejurimile.

După mai multe deliberări a apărut și o hotărâre a instanțelor, care spune clar că au fost încălcate reglementările în vigoare.

Liberalii timişeni au cerut ca Aida Szilagyi să renunţe imediat la mandatul de consilier local. Ba chiar liderul grupului PNL din Consiliul Local Timişoara, Adrian Lulciuc, a insistat pe lângă primarul Dominic Fritz să o convingă pe Aida Szilagyi să se retragă din forul local Motivul cererii este evident: doamna consilier a primit o autorizație de construire pentru o casă unifamilială, însă, ca prin minune, peste noapte, a răsărit un edificiu cu trei nivele.

E o ilegalitate care se vede de la mare distanță și pe care o poate înțelege orice om de bună credință, după cum spune liderul de grup liberal.

Pusă în fața actului emis de justiție a apărut și demisia de onoare, cam tardivă, a politicienei.

Poate era și mai bine ca demisia să fi venit înainte de dezvăluirea afacerii cu iz sulfuros. Așa s-a ales și formațiunea politică amintită cu o pată pe imagine.

Aida Szilagyi, consilier local USR, a declarat următoarele: „Aleg să mă retrag din Consiliul Local in urma deciziei finale a instanței prin care sunt anulate autorizațiile de construcție emise pentru clădirea noastră, in anul 2008, respectiv 2017, fără alte implicații. Am intrat în politică pentru a-mi pune experiența și cunoștințele în slujba comunității și pentru a contribui la un oraș mai verde, ceea ce am și făcut în acești doi ani de mandat. Aleg să las locul meu în Consiliul Local următorului coleg, fiindcă nu doresc ca disputele generate în urma deciziei instanței, pe care o accept, să afecteze munca importantă pe care colegii mei o depun în Consiliul Local și în administrație. A fost o onoare pentru mine să slujesc comunității.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :