Agricultura între practică și teorie VIDEO

374

Uneori și teoria este importantă. O dovedește finalul de săptămână pe care mediul de afaceri din județ l-a dedicat agriculturii.

Urmare a ponderii tot mai mari pe care o are agricultura în economia județulu, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiș împreună cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în calitate de co-organizator şi MARSH România – partener al evenimentului, a organizat astăzi, în Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri al CCIAT, conferinţa “Ziua Agriculturii la Timişoara”.
Manifestarea se înscrie în seria acțiunilor de informare pe care CCIAT le organizează periodic în parteneriat cu diversele instituții responsabile cu agricultura și firme private în domeniu. În cadrul manifestării, directorul executiv APIA Timiș, Florin FAUR, a susținut o dezbatere despre o temă de mare interes pentru agricultori: Campania de primire cerere unică și plăţi directe 2016. Florin Faur este convins de utilitatea conferinței, prin interesul pe care l-au arătat participanții și prin faptul că este a 10-a conferință pe această temă.
Consilier juridic CCIA Timiş, Mădălin Vasiu, le-a vorbit participanților despre avizul de forţa majoră. Partenerul evenimentului, MARSH România, prin vocea lui Horatiu Regep, Branch Manager, a susținut, în partea a 2-a a programului, o dezbatere privind influenţa schimbărilor climatice asupra agriculturii ți soluții pentru minimizarea expunerii la riscul de SECETĂ iar la final despre experiențe în agribusiness din perspectiva riscurilor.
Directorul general al CCIAT, Florica Chiriță, spune că este ”prima conefrință pe teme agricole din acest an și urmează o serie de alte manifestări, de același gen, pe parcursul anului”.

LĂSAȚI UN MESAJ