Agheasma a încins spiritele între credincioși. Îmbulzeală la Catedrală

117

Agheasma, motiv de ceartă între credincioși. Mii de timişoreni au venit dis-de-dimineață la lăcașele de cult și s-au așezat la coadă pentru a primi apă sfinţită.

Catedrala Mitropolitană a fost neîncăpătoare pentru oamenii agitați care s-au înghesuit să ia cât mai repede agheasma. La ora 7 a început Utrenia, iar ulterior cei prezenți au luat parte la o slujbă susținută de Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, care a transmis un mesaj pentru credincioşi, de Bobotează. “Ar trebui să ne aducem aminte de momentul în care maicile noastre ne-au adus la sfânta biserică ca să fim botezaţi şi ar trebui să ne aducem aminte de aceia care ne-au adus pe noi la sfânta biserică încă din fragedă pruncie”.

În jurul prânzului, s-au sfințit apele. La finalul Liturghiei, credincioşii nu au mai avut răbdare și s-au îngrămădit, aproape să se calce în picioare, în faţa butoaielor aşezate în şase locuri. La butoaiele de lângă intrarea principală, oamenii au ajuns să se certe şi să se înghesuie pentru că nu şi-au respectat locul la rând. Jandarmii au fost nevoiți să intervină pentru a-i liniști pe aceștia.

Cei care nu au apucat să ia apă sfințită o mai pot face până diseară. Preoții au pregătit peste 150.000 litri de apă. Dacă cantitatea nu va fi suficientă, există și rezerve.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.