Agenții economici din Timiș au aflat de ce au nevoie pentru prevenirea incendiilor-foto-video

150

În organizarea Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș și a Inspectoratului de Situații de urgență „Banat”, astăzi, la sediul din Piața Victoriei, a avut loc un seminar cu teme deosebit de actuale pentru oricine. Paza bună rece peste nenorocirile posibile provocate de incendii. Este un truism vechi de când lumea. În lumea noastră grăbită, mulți cred că nu pot fi atinși de nici un pericol. Nu este deloc așa. Incendiul poate lovi oriunde și pe oricine. Sigur că cei ce au luat măsuri de siguranță pot reduce mult riscurile. Din acest motiv au fost făcute publice și discutate în amănunt noile reglementări legislative din acest domeniu. Au participat reprezentanți ai operatorilor economici interesați ce au ascultat sfaturile și sugestiile unui specialist în domeniu.

Din partea CCIAT și din postura de gazdă, Stana Stoianov, director al Departamentului de Relații Economice cu Mediul de Afaceri, a deschis discuțiile, arătând cât de vitale sunt cunoașterea normelor ce se leagă de incendii.

Din partea ISU Banat, căpitanul inginer Cătălin Constantin Cosacu – șef la Inspecţia de
Prevenire, a avut cel mai mult de explicat și lămurit despre ce acte și ce măsuri trebuie să aibe cei ce desfășoară activități economice.

Seminarul „Noutati legislative privind apararea impotriva incendiilor”, cu participarea reprezentantilor ISU Banat a avut un caracter informativ, dar a fost urmat și de discuții libere cu întrebări și răspunsuri concrete pe fiecare caz în parte. Tema principală a fost importanța solicitării și obținerii autorizației de securitate la incendiu.
Au mai fost abordate și alte teme ca:
– Legislaţia specifică avizării şi autorizării;
– Obligaţia obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu şi sancţiunea contravenţională pentru firmele care funcţionează fără această autorizaţie;
– Categoriile de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi autorizării;
– Legea nr.28/ 2018 pentru completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Seminarul a fost interactiv, astfel încât participanţii au primit răspuns la toate întrebările legate de obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, obligatorie din 1 octombrie 2017.

Acesta este cel de-al 4-lea seminar de instruire și informare a firmelor cu privire la noutăți legislative europene și naționale, în cadrul unui program anual organizat de CCIA Timiș în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Timiș și instituțiile deconcentrate din teritoriu.
Astfel, în trim. I 2018, au fost organizate seminarii de informare în domeniul legislației muncii, sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, reglementări fiscale, Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Participarea la seminar a fost gratuită, pe baza invitaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ