23.7 C
Timișoara
duminică 26 mai 2024

Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiș, dotată cu autolaborator mobil pentru monitorizarea calității aerului

Conducerea județeană a agenției anunță că a primit, în premieră, un astfel de dispozitiv esențial pentru verificarea, în condiții de înaltă performață, a calității aerului în Timiș.

,,În data de 09.04.2024, pentru prima oară de la înființarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Timiș, instituția noastră a primit în dotare, un autolaborator mobil pentru monitorizarea  calității aerului, dotat cu senzori meteo și aparatură ce permite monitorizarea următorilor poluanți: particule  în suspensie (PM 10, PM 2,5),  dioxid de azot,  amoniac,   dioxid de sulf,  hidrogen sulfurat,  oxizi de azot, monoxid de azot, dioxid de azot, azot total, monoxid de carbon, compuși organici volatili (COV).
Autolaboratorul mobil a fost achiziționat de Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și transmis spre folosință instituției noastre. În perioada următoare, până la punerea în funcțiune,  se va proceda la efectuarea procedurilor administrative pentru îndeplinirea cerințelor de deplasare pe drumurile publice,  instruirea personalului care va deservi echipamentele, calibrarea și testarea echipamentelor.

Autolaboratorul mobil este deosebit de important în monitorizarea calității aerului înconjurător pentru identificarea fenomenelor de poluare cauzate de incidente de mediu, poluări accidentale și  funcționarea unor activități cu impact semnificativ asupra mediului. Pentru monitorizarea calității aerului înconjurător, în județul Timiș vor funcționa în continuare și cele 7 stații automate fixe de monitorizare a calității aerului: TM-1  Calea Şagului, Timişoara, TM-2  B-dul. C.D. Loga, Timişoara, TM-3  Carani, Com. Sânandrei, TM-4  Str. I. Bulbuca, Timişoara, TM-5  Calea Aradului, Timişoara , TM-6  Moraviţa, TM-7  Lugoj.

Imediat ce autolaboratorul va fi funcțional  se va informa Comandamentul pentru Situații de Urgență Timiș și autoritățile locale pentru asigurarea colaborării interinstituționale în caz de poluări accidentale” se mai arată în comunicatul instituției menționate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

1 iunie – Ziua Internațională a Copilului în Muzeu

Muzeul Satului Bănățean Timișoara sărbătorește copilăria printr-o serie de evenimente cultural-educative care au în prim plan copiii. Astfel, vineri, 31 mai 2024 între orele 14...

Lucrări și spălări la rețele Aquatim

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția străzii Andrei Mocioni cu Bulevardul Revoluției din 1989. Pe...

Citește și :