Afganistanul, Pakistanul, India – zguduite de un puternic cutremur: zeci de răniţi

98

Un cutremur produs la aproape 300 km nord-est de Kabul (Afganistan) a zgâlţâit zdravăn capitala Pakistanului – Islamabad. Cutremurul a fost resimţit şi în nordul Indiei.

cutremur pakistanPrimele informaţii din teren: ar fi zeci de răniţi, în urma prăbuşirii zidurilor unor case.

Mişcarea telurică a fost apreciată la valoarea de 6,3 de Institutul geologic din Statele Unite (USGS), însă responsabilii locali, care au calculat o magnitudine de 6,9 grade pe scara Richter, spun că americanii nu ar avea nicio stație în zonă, iar datele au fost calculate din SUA.

Cel mai afectat pare a fi orașul Peshawar, capitala provinciei Khyber Pakhtunkhwa, unde s-au prăbuşit clădiri, iar autostrada Karakoram, unul dintre cea mai înalte drumuri din lume (4.693 metri), care conectează China de Pakistan, a fost blocată de alunecările de teren.

Seismul s-a produs, spun americanii, la o adâncime de 203,4 kilometri, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi survine mai multor seisme care au lovit, în ultima vreme, zona. Acum două luni, un cutremur de 7,5 magnitudine a distrus mii de locuinţe și a provocat peste 300 de victime.

LĂSAȚI UN MESAJ