Aeroportul Internaţional Timişoara este pregătit pentru sezonul rece

184

Pentru ca traficul aerian să se desfăşoare în cele mai bune condiţii de siguranţă, departamentele din cadrul aeroportului au pregătit deja utilajele, dar şi substanţele degivrante şi antigivrante, astfel încât, odată cu primele semne de îngheţ sau ninsoare, să se poată interveni în forţă.

În ceea ce priveşte aprovizionarea cu substanţe degivrante şi antigivrante pentru aeronave, există în prezent un stoc de 25 de tone de lichid degivrant şi antigivrant, iar pentru suprafeţele de mişcare (pistă, căi de rulare, parcare aeronave şi parcare autoturisme) există o rezervă de 20 tone, atât substanţe solide cât şi lichide. Aceste cantităţi vor fi reînnoite periodic, în funcţie de necesităţi. Aeroportul deţine şi două utilaje de degivrare pentru aeronave, iar pentru deszăpezirea tuturor suprafeţelor vor putea fi folosite alte 10 utilaje.

Deoarece există o preocupare permanentă a administraţiei aeroportului pentru desfăşurarea traficului aerian în cele mai bune condiţii, la pista de decolare-aterizare au avut deja loc lucrări de întreţinere specifice, premergătoare sezonului rece, respectiv închiderea micro-fisurilor pe rosturile de dilatație și contracție. Totodată, a fost elaborat Planul de deszăpezire pentru sezonul 2017-2018 şi a fost stabilit un comitet de deszăpezire care va fi activ îndată ce cade prima ninsoare.

Toate utilajele de deservire tehnică a aeronavelor au fost verificate pentru a funcţiona în parametrii optimi. De asemenea, au fost verificate şi instalaţiile de încălzire şi recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor în aerogară, dar şi a personalului aeroportuar în clădirile administrative.

 „Ca în fiecare an, până în 15 octombrie finalizăm această activitate de pregătire pentru sezonul de iarnă. Suntem foarte riguroşi cu aceste pregătiri şi suntem extrem de atenţi şi în ceea ce priveşte degivrarea şi antigivrarea aeronavelor sau curăţarea pistei de decolare şi aterizare, atunci când este cazul, deoarece pentru administraţia Aeroportului Timişoara, siguranţa pasagerilor este mai presus de orice”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ