Adrian Orza se retrage din cursă

174

Adrian Orza, consilierul independent în Consiliul Local Timișoara ia o hotărâre abruptă. Fără a lăsa ceva de înțeles până acum renunță la cursa în care a intrat, cea de candidat la poziția de primar al municipiului. Deși era creditat cu șanse reale la acest post iar experiența în diverse posturi administrative îi dădea un ascendent brusc iese din cursă. Iată aici și o succintă motivare a gestului său.

”Nu mai candidez!
Mi-am dorit o coaliție închegată administrativ, care să determine o schimbare în viață Timișoarei. O etichetez „coaliție administrativă” cu argumentul că , nu doar pentru mine, dar și pentru tot mai mulți cetățeni, doctrinele politice pălesc în față rânduielii administrației publice locale. Oamenii își doresc o administrație flexibilă, dar profund serioasă. Administrația nu se poate construi cu lozinci, cu mesaje populiste generate de amatori. Nici cu povești inventate. Avem destule! Prin urmare, am salutat, la un moment dat, intenția unor lideri locali de a fi luat în considerare această dezbatere: Administrație sau politică. Liderii partidelor din opoziție, din Timișoara, dar chiar și unii din rândul celor aflați la putere, afirmă, în discuțîi publice sau private, nevoia unei transformări profunde la Timișoara.

De aceea, fiind singurul ales că independent, am considerat că am o obligație morală, susținut fiind de mai mulți lideri de opinie locali, să mă implic și să ajut la crearea unei coalițîi administrative pentru alegerile locale. Știam că nu va fi ușor. Din păcate, partidele rămân incorsetate în calcule politice legate de propriul electorat, și interese de grup. Sunt dificil de adus laolaltă pentru un scop comun.

Fără a fi o acuză, e constatarea felului în care se face de fapt politică. Deși clamează necesitatea schimbării administrației, acționează contrar. Unele partide negociază funcțîi exact cu cei pe care pretind că ar dori să ii schimbe.

Tocmai de aceea, demersul meu s-a lovit de vechile realități politice.
Intenția de a candida la Primăria Timișoara, anunțată în urmă cu o vreme, se oprește aici.”

LĂSAȚI UN MESAJ