Adolescenți reținuți pentru fraude pe internet. Cum i-au păgubit pe străini din SUA, Thailada sau Mexic

433

Polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice din Timiș, cu sprijinul Poliției Române, au reținut 4 bărbați, cu vârste între 21 și 23 de ani, care ar fi efectuat tranzacții frauduloase online, folosind date ale unor carduri ce aparțin unor persoane din străinătate.

Cei patru au fost prinși în urma a 10 percheziții domiciliare, efectuate în județele Timiș și Arad.

,,Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări față de 6 tineri, cu vârste între 21 și 23 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin utilizarea neautorizată de date de identificare ale unor instrumente de plată electronică, fără consimțământul titularului.”, transmit reprezenanții IPJ Timiș.

Se pare că, în perioada 2010 – 2016, adolescenții ar fi efectuat mai multe tranzacții frauduloase, online, către diferiți comercianți, utilizând datele unor carduri valide ce aparțineau unor utilizatori legitimi din Statele Unite ale Americii, Thailanda, Mexic, Australia, Anglia, Spania, etc..

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 15 dispozitive optice de stocare a datelor, 5 laptopuri și mai multe înscrisuri.

Cei în cauză au fost conduși la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, pentru audieri, 4 dintre aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Generale de Protecție Internă.

La percheziții au participat și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Glad Voievod” Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Vreți să păreți inteligenți dar nu v-a ieșit! Nu văd de ce procurorii ar fi confiscat niște dispozitive optice de stocare! Adică niște inscriptoare de discuri care nu conțin informații!

LĂSAȚI UN MESAJ