Adolescent din vestul țării, ucis într-o răfuială, la Londra! Beniamin plecase să-și facă un viitor

700

Un băiat din Uricani, județul Hunedoara, a murit la sfârșitul săptămânii trecute, în capitala Marii Britanii, după ce a fost atacat cu un cuțit, într-un centru comercial din Londra.
Beniamin Pieknyi se afla de doar două luni în Anglia, iar acum familia disperată încearcă să facă rost de bani, pentru a-i repatria trupul.

poza-copilBeniamin Pieknyi se afla de aproximativ două luni în capitala Marii Britanii, și locuia împreună cu unul dintre cei opt fraţi ai lui, în Milton Keynes. La sfârșitul săptămânii trecute, fericit că abia își găsise un loc de muncă, băiatul a ieșit împreună cu alți români, la mall, în Stratford Centre din Londra. La un moment dat, prietenul cel mai bun al lui Beniamin a fost atacat de o gaşcă de golani. Tânărul hunedorean a sărit să-şi apere prietenul, provocându-i astfel pe bătăuşi. Golanii l-au fugărit apoi pe român, iar când l-au prins, l-au înjunghiat.

Rănile i-au fost fatale, băiatul sfârşind chiar în braţele prietenului său. Deși autoritățile din Regatul Unit au intervenit rapid, nu au mai putut face nimic pentru ca să îl salveze. Poliția a declarat că se pare că Beniamin și un prieten de-al său au fost implicați într-o altercație cu un alt grup de bărbați înainte de a fi înjunghiat. În cursul zilei de sâmbătă, potrivit presei britanice, un bărbat de 22 de ani a fost reținut și depus în arestul poliției, fiind principalul suspect în acest caz.

Anunţul morţii a venit ca un trăsnet pentru familia lui Beniamin

Sora lui Beniamin, Iulia Pieknyi, a transmis un mesaj cutremurător pe Facebook. „Ai zis că vii la mine să mănânci, te-ai grăbit să pleci și nu ai mai apucat… știu că nu o să te întorci, dar măcar aș fi vrut să te aud pentru ultima oară… nici nu ai idee ce ai putut să lași în urma londra roman ucista… Te iubesc! Ne vedem acolo sus, în împărăție”, a scris Iulia Pieknyi. Iar prietenii spun că Beniamin Pieknyi era un om „cu adevărat bun, întotdeauna încerca să-i ajute pe toţi”. „Şi-a dat viaţa pentru prietenul lui…A murit în braţele celui mai bun prieten al lui. Era foarte fericit cu locul său de muncă, era un băiat bun”, a adăugat Ion Robert.

Prietena lui Beniamin, Denis, a făcut şi un apel pe Facebook, în sprijinul familiei băiatului. Familia lui Beniamin încearcă acum să strângă bani, pentru ca Beni, așa cum îi spuneau cei dragi, să poată fi repatriat și înmormântat în Uricani.

sursa: glasul-hd.ro

foto: standard.co.uk

LĂSAȚI UN MESAJ