Administratorul public al Timișoarei, cercetat penal

1543

Administratorul public al Timișoarei și un șef de birou din Primărie sunt cercetați penal, de către procurorii parchetului local, după ce au fost denunțați că ar fi comis infracțiunile de înșelăciune, fals și uz de fals, dar și pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea bolilor infectocontagioase. City-managerul orașului de pe Bega spune că în denunț e vorba de niște ”prostii incredibile”.

În plângerea sa, denunțătorul celor doi consideră că ei ar ptoteja firma de salubritate, Beantner Servicii Ecologice-BSE, care ar fi depus la primărie deconturi însumând mai multe milioane de lei, pentru lucrări pe care nu le-a prestat, dar pe care cei doi învinuiți le-ar fi confirmat și, ulterior, achitat din banii timișorenilor. La adresa aceleași controversate firme, BSE, se aduc acuze referitoare la nivelul scăzut de protejare a locuitorilor Timișoarei, prin activitățile sale curente.

”Această firmă nu asigură un nivel corespunzător de protecție a sănătății populației, existând pericolul îmbolnăvirii timișorenilor, infectării populației cu coronavirus și a creșterii numărului de decese din cauza bronhopneumoniei. Drept dovadă, în ultimii ani, numărul bolnavilor internați la Spitalul Clinic de boli infecțioase și pneumoftiziologie, Dr. Victor Babeș Timișoara, a crescut dramatic, iar rata deceselor din cauza bolilor respiratorii a crescut de la an la an”, se precizează în denunțul depus la parchet de către un medic timișorean.

El a mai scris, în denunțul său, că firma clujeană, care a câștigat ”politic” licitația pentru salubrizarea Timișoarei, nu dispune de personalul necesar pentru a executa lucrările stipulate în contractul cu adminstrația publică de pe Bega.

Conform cotidianul.ro, În replică, Robert Kristof spune că a dat, deja, o declarație scrisă la poliție și crede că a clarificat toate acuzele. ”E vorba despre niște prostii incredibile care nu au susținere în acte. E o plângere penală, se face o anchetă, iar la final se va lua o decizie. Veți vedea că această plângere se va soluționa cu clasare”, spune administratorul public. Pentru soluționarea anchetei, poliția a ridicat, săptămâna trecută, mai multe acte și documente de la Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ