Administrația Robu promite piste de biciclete line și late pe Calea Bogdăneștilor

71

Apar detalii despre unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură stadală în Timișoara. În proiectul tehnic de reabilitare și modernizare a Căii Băgdăneștilor, proiectanții sunt obligați să includă piste de biciclete late de un metru și jumătate și cu treceri line peste borduri.

Proiectul prevede reabilitarea străzii Calea Bogdăneștilor de la intersecţia cu Bulevardul Cetăţii și până la bucla de întoarcere din cartierul Ronaț. Linia de tramvai va fi dublă, va fi amplasată pe mijlocul șoselei și încadrată de spaţii verzi cu arbori. Prin proiect se vor reabilita 2,25 kilometri de linie dublă, plus 0,45 kilometri – zona buclei de întoarcere, rezultând astfel, în total, 4,95 kilometri cale de rulare modernizată.

Infrastructura rutieră va fi reconfigurată: partea carosabilă va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, câte două pe sens. Totodată, pe Calea Bogdăneștilor se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete pe ambele sensuri. De asemenea, proiectul prevede reabilitarea unui număr de 7 stații de transport public pe traseul respectiv. Aceste stații vor fi iluminate și adaptate nevoilor persoanelor cu handicap, vor fi dotate cu bănci și coșuri de gunoi, cu echipamente de supraveghere video, cu automate de bilete, panouri cu afişare LCD și alte facilități. În proximitate se vor amplasa rastele pentru biciclete în sistem integrat de închiriere. Se vor amenaja peste 9.500 mp de spații verzi, din care aproximativ 8.500 mp spaţii verzi nou create, și se va implementa un nou sistem de alimentare cu energie electrică în zonă.

Valoarea totală a proiectului este de 148,8 milioane de lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 89.6 milione de lei. Perioda de implementare este de 36 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ