20.7 C
Timișoara
miercuri 29 mai 2024

Administrația Bazinală de Apă Banat lucrează cu vecinii sârbi pe baza unui acord în vigoare de… peste 60 de ani!

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat), va participa la Vârşet, Serbia, între 21 și 24 noiembrie 2017, la cea de-a cincea rundă de negociere a textului noului Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia, privind cooperarea în domeniul gospodăririi durabile a apelor transfrontaliere.

Documentul stabileşte obligaţiile părţilor în domenii precum: urmărirea calităţii apelor de frontieră, schimbul de informaţii meteorologice, hidrologice şi avertizări cu privire la fenomenele periculoase extreme, poluări accidentale, apărarea împotriva inundaţiilor,aprecierea tehnică a proiectelor pentru realizarea lucrărilor comune sau de interes comun, precum şi urmărirea funcţionalităţii lucrărilor hidrotehnice.

“Sperăm că această nouă rundă de negocieri, în care articolele textului noului acord vor corespunde cu schimbările legislative aduse în ultimii ani în domeniul gospodăririi apelor, va duce la un draft agreat de ambele părţi, în vederea definitivării acestuia”,a spus directorul ABA Banat, TituBojin.

A patra rundă de negociere a textului noului Acord s-a încheiat la 29-31 mai 2017, la Timişoara, în care ambele părţi au convenit asupra continuării negocierilor la proiectul noului Acord într-o altă sesiune. Acordul în vigoare între cele două state, a fost semnat în 7 aprilie 1955, la Bucureşti, şi este încă documentul oficial care reglementează colaborarea bilaterală în domeniul gospodăririi apelor de frontieră sau întretăiate de frontiera celor două state. Scopul noului acord este acela de a dezvolta relaţiile româno-sârbe pentru o gospodărire optimă a resurselor de apă, în contextul noilor tendinţe dezvoltate la nivel european şi mondial.

La această întâlnire, delegaţia română va fi formată din reprezentanţi ai Ministerului Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale “ApeleRomâne”, Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Afacerilor Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Revine la Merlin Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!

La acest sfârșit de săptămână, spotlight-ul se mută pe Festivalul Internațional VIVA LA STRADA!, eveniment cultural open air, aflat la a doua ediție, organizat...

Un nou poligon de pregătire pentru pompieri va fi amenajat la Timișoara! Autoritățile românești vor face antrenamentele la comun cu omologii sârbi

Pompierii din Timiș colaborează cu autoritățile din Serbia! Inspectoratul pentru situații de Urgență Timiș lansează proiectul transfrontalier, care constă în amenajarea unui centru comun...

Citește și :