13.1 C
Timișoara
sâmbătă 13 aprilie 2024

Aderare dar fără drepturi depline crede Alin Nica

În calitate de președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a asistat la inaugurarea uneia din cele mai importante investiții în infrastructură in partea de vest a țării. Este vorba e noua poartă aeriană sub forma unui terminal internațional la Aeroportul „Traian Vuia”. Terminalul este estinat accederi călătorilor ce pleacă în țări in spațiul Schengen. Se știe că România va avea liber la circulat în aceste state dacă călătoresc pe calea aerului sau maritim.

„Guvernul a celebrat astăzi aderarea României la Spaţiul Schengen aerian, dar controalele la frontierele terestre rămân. Fără îndoială, este o realizare, însă, din păcate, echipa de negociere de la București nu a reușit să apere în totalitate dreptul României de a face parte din spațiul Schengen și de a beneficia de toate avantajele statutului de membră a UE.
Invocând funcțiile pe care le dețin la nivel european, dar și calitatea de președinte al Consiliului Județean Timiș, am stabilit întâlniri private cu oficiali europeni, am participat la diverse delegații și am adus în prim-plan argumente economice, lucide, în favoarea României. Cum era de așteptat, contribuția mea și a altor promotori ai României, chiar din Timișoara, a fost apreciată dar nu decisivă deoarece puterea a fost în mâna celor de la București.” a declarat preșeintele Alin Nica.

Alte subiecte :

Pe bulevardul Cetății se va desfășura evenimentul „Străzi pentru Comunitate”

Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara a aprobat închiderea traficului rutier în data de 14.04.2024, pe Bulevardul Cetății, în...

Controale ale Gărzii Forestiere în Timiș. Ce au găsit autoritățile?

Inspectorii Gărzii Forestiere au luat la puricat mai multe drumuri publice, forestiere, dar și depozite de lemn ale unor firme din județ. Controale au...

Citește și :