Acuzații grave la adresa unui spital județean din vestul țării!

539

Sindicaliștii din cadrul Spitalului Județean Deva vorbesc despre mai multe nereguli. Una dintre ele vizează un sector vital pentru o unitate medicală. Asta în condiiile în care conducerea spitalului nu vrea ca pacienții să plece mai bolnavi decât la internare.

Conform acuzațiilor aduse de sindicaliști, la spitalul județean din Deva ar fi probleme cu personalul, dar și soluțiile dezinfectante.

”Lipsa personalului care execută operațiunile de curățare și dezinfecție la nivelul SJU Deva și reducere a cantităților necesare de dezinfectanți. Se încalcă astfel Ordinul nr.961/2016 pentru aprobarea Normelor tehnice privind curățarea, dezinfecția și sterilizarea în unitățile sanitare publice și private, tehnicii de lucru și interprtare pentru testele de evaluare a eficienței procedurii de curățenie și dezinfecție”, spun sindicaliștii.

Aceștia mai afirmă că sunt afectate și procedurile de dezinfecție a mâinilor. Tot ei spun că există deficiențe în asigurarea eficienței procesului de sterilizare.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Deva, Adina Pera Ștefănie, susține că nu sunt probleme.

”Avem personalul de curățenie, avem și substanțele necesare”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineață, managerul SJU.

”Se punea problema în condițiile de extindere și în momentul în care se va termina. Spitalul este în extindere în momentul de față. S-a făcut un bloc nou care s-a dat în folosință, s-a restrâns corpul central. Se pune problema de perspectivă în condițiile în care vom avea un spital mai mare, normarea personalului va trebui făcută pe suprafață și pe îngrijitoare”, a mai spus Adina Pera Ștefănie.

Conform sursei citate, nemulțumirile sindicaliștilor au fost aduse și la cunoștința conducerii CJ Hunedoara.

sursa – gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ