Acuzaţii grave la adresa directorului general Oracle România. Plasat sub control judiciar, are de plătit 500.000 euro cauţiune

121

Cea mai mare companie de software din România e în centrul unei anchete de corupție. Procurorii DNA au descins miercuri la sediul din Pipera al Oracle și au făcut percheziții și la locuința directorului general. Iar miercuri seară, Sorin Mîndruțescu a ajuns la Direcția Națională Anticorupție. El a fost plasat sub control judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Directorul general de la Oracle România are de plătit 500.000 de euro cauțiune. Sorin Mîndruțescu a fost plasat sub control judiciar de DNA pe cauțiune fiind acuzat de luare de mită în formă continuată în perioada 2009-2013.

Sorin Mîndruțescu a fost denunțat de trei reprezentanți ai unor firme care l-au acuzat că le-a cerut bani, 865.000 de euro în total. În schimb, Oracle trebuia să le facă oferte avantajoase pentru licitații la care participau la diverse companii de stat precum APIA sau ROMATSA. Banii ar fi fost primiți prin transferuri bancare trecute drept împrumuturi, potrivit digi24.ro.

Sursa: digi24.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ