2.1 C
Timișoara
duminică 3 martie 2024

Acuzații de viol într-un spital municipal. O asistentă medicală ar fi fost victima unui coleg de serviciu

Un asistent medical din cadrul Spitalului Municipal Horezu este cercetat penal şi a fost arestat preventiv după ce o colegă l-a acuzat că a încercat să o violeze. Femeia a reclamat presupusa faptă la o săptămână de la comiterea ei.

Un scandal sexual a izbucnit la Spitalul Municipal din Horezu, la jumătatea lunii mai, între doi angajaţi au unităţii medicale.

O asistentă acuză un coleg cu care lucrează în acelaşi compartiment că a încercat s-o determine cu forţa să întreţină relaţii sexuale, chiar în cadrul spitalului, în timpul serviciului. Fapta a fost sesizată abia o săptămână mai târziu.

Cu toate acestea, la trei zile de la depunerea plângerii penale, s-a decis arestarea preventivă a celui acuzat.

Fapta s-a petrecut pe data de 18 mai, între orele 11.-00- 13:00, susţine victima, o asistentă medicală angajată pe perioadă determinată. Aceasta îl acuză pe Daniel Anghel, asistent medical principal, de tentativă de viol. Abia la data de 25 mai, B.A.F. a depus o plângere la Poliţia Horezu, în urma căreia a fost deschis un dosar de cercetare penală, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu.

În urma acestui scandal, la nivelul Spitalului Horezu s-a constituit o Comisie de Disciplină, însărcinată să ia primele măsuri printre care şi demararea unei anchete.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au anunţat că joi, 28 mai, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul Daniel Anghel „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de viol”.

În cursul aceleiaşi zile, acesta „a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Horezu, cu propunere de arestare preventivă”. Pe numele lui Daniel Anghela fost emis un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, au rezultat următoarele: În data de 18.05.2020, în intervalul orar 11.00-13.00, în timp ce se afla în incinta Spitalului Orăşenesc Horezu, unde este angajat în funcţia de asistent medical, inculpatul Anghel Daniel a încercat prin constrângere fizică să întreţină un raport sexual normal, cu numita B.A.F., angajată pe perioadă determinată în funcţia de asistent medical, în cadrul aceleiaşi instituţii”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu care au precizat şi că „cercetările continuă în vederea lămuriri cauzei sub toate aspectele”.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară de la Horezu, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu. Bărbatul acuzat este tatăl a două fete, iar în ultimii ani a fost o prezenţă constantă în comisiile de angajare ale personalului sanitar în cadrul spitalului.

Potrivit unor surse, victima a fost angajată în luna aprilie ca asistent debutant, în cadrul Spitalului Horezu, la Terapie Intensivă, fiind una dintre persoanele implicate într-un scandal privind angajările controversate pe timp de carantină.

Cei care semnalează posibile fapte de corupţie şi trafic de influenţă, argumentează aceste lucruri prin faptul că o parte dintre noile angajate nici măcar nu a participat la concurs, iar cealaltă parte nu a obţinut note de trecere, acestea fiind cuprinse între 1,50 şi 3,00. Deşi pare că acest lucru nu are nici o legătură cu subiectul materialului, ne-a atras atenţia faptul că agresorul s-a aflat în comisia de concurs.

Sursa: adevarul.ro

Alte subiecte :

Citește și :